SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Etelä-Afrikan luontoa ja maisemia
Kesto: 12 päivää

Tämä matka on erinomainen johdanto Etelä-Afrikan luontoon ja kulttuuriin. Maan kuuluisimmat ja eittämättä vetovoimaisimmat nähtävyydet ovat Kapkaupunki ja Krugerin kansallispuisto. Ne toimivat loistavana johdantona Afrikan luontoon ja eurooppalaisten vaikutukseen mantereen eteläisimmässä osassa.

Kapkaupungin moderni eurooppalainen ilme ja elämänmeno on sekoittunut malaijiväestön orientaalisuuteen ja alkuperäiskansojen afrikkalaiseen värikkyyteen. Kaupunkia ympäröivät viinitarhat tekevät vaikutuksen vehreällä maisemallaan ja kaphollantilaisella arkkitehtuurillaan. Valkoiseksi kalkitut päärakennukset ja niiden barokki- ja rokokooaiheiset päätykolmiot, pienet ruutuikkunat ja vihreät ovet ovat vuosisatoja kestäneen rakennustavan ja kauneusihanteen esimerkkejä.  Viinitilakieroksilla kuullaan eteläafrikkalaisen viinin erityispiirteistä ja valmistuksesta. Samalla nautitaan talon viinejä.

Pohjoiset maakunnat, joiden alueella Kruger sijaitsee, ovat jo afrikkalaisempaa heimoaluetta. Pienen eurooppalaisen valtion kokoinen Krugerin kansallispuisto on vanhin ja yksi tunnetuimmista suojelualueista Afrikassa. Siellä on mm. 147 eri nisäkäslajia ja 507 lintulajia. Viiden suuren eli entisille suurriistan metsästäjille vaarallisimpien eläinten: norsun, leijonan, sarvikuonon, leopardin ja afrikanpuhvelin bongaaminen on mahdollista ja myös todennäköistä. 

1. päivä: Saapuminen Kapkaupunkiin


Saavuttuanne Kapkaupungin lentoasemalle ovat opas ja kuljettaja teitä vastassa. Tämän jälkeen ajatte Four Rosmead -hotelliin. Se sijaitsee trendikkäällä Oranjezichtin alueella Pöytävuoren juurella. Täältä avautuvat upeat maisemat Kapkaupungin yli. Läheisyydessä on paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita.


Majoittumisen jälkeen voitte rentoutua pitkän matkan rasituksista. Illalla on hyvä ottaa taksi ja viettää aikaa esim. V&A Waterfrontilla. Sieltä löytyy paljon ravintoloita, kauppoja sekä katutaiteilijoiden esityksiä.


Majoitus: Four Rosmead


2. päivä: Kapkaupunki, kaupunkikierros + Pöytävuori


Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokuntansa suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Kapkaupunki oli  elintarvikkeiden täydennyspaikka Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian laivoille. Tältä ajalta ovat peräisin kaupungin linnoitus ja ympäröivän maaseudun vehreät viinitarhat ja kartanomaiset viinitilat.


Toisen päivän ohjelmassa on opastettu kävelyretki ja tutustuminen kaupungin historiaan, nähtävyyksiin ja makuelämyksiin. Retken aikana pysähdytään maistelemaan paikallisia herkkuja. Kapmaan ruokakulttuuri on värikäs, mausteikas ja monivivahteinen. Samalla, makuelämysten välityksellä opitte kaupungin historiaa. Käytte lisäksi paikallisessa maustekaupassa Kap Malayn alueella ja ihailette värikkäitä taloja Bo-Kaapin kaupunginosassa.


Sen jälkeen noustaan köysiradalla yli 1000 m korkean Pöytävuoren huipulle.  Pöytävuorelta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat kaupunkilaakion eli City Bowlin yli Robben Islandille ja etelään aina Hyväntoivonniemen kansallispuistoon saakka. Ilta on vapaata.


3. päivä: Hyväntoivonniemi


Aamupalan jälkeen alkaa kokopäiväretki Hyväntoivonniemelle. Retkellä ajetaan kuuluisalla maisemareitillä, Chapmans Peakillä. Se on valtameren äärelle, rantakallioon louhittu tie, josta on upeat näkymät rannikon valkohiekkaisiin lahtiin, vuoristoisiin niemiin ja tyrskyävään Atlantin valtamereen. Käytte tutustumassa myös Boulders Beachin suloisiin Afrikan pingviineihin.


Hyväntoivonniemi on mantereen lounaisin kärki. Ensimmäisenä eurooppalaisena sinne purjehti portugalilainen Bartholomeo Diaz etsiessään maustereittiä Intiaan. Kovien myrskyjen takia Diazin matka katkesi kuitenkin jo Etelä-Afrikan rannikolle. Tieto Afrikan lounaiskärjen kiertämisestä sai Vasco Da Gaman yrittämään uudelleen vuonna 1497. Vasco Da Gama kiersi Afrikan ja jatkoi Intian valtamerta koilliseen, nykyisen Kenian rannikolle. Sieltä portugalilainen purjehti pasaatituulten mukana Intiaan saakka. Näin maustereitti oli saanut alkunsa.


Lounastauko pidetään tunnetun kokin Bruce Robertsonin kotona, meren äärellä. Hän toivottaa kaikki vieraansa tervetulleiksi tapansa mukaan paljain jaloin ja valmistaa upean 5 ruokalajin lounaan. Ruokailun yhteydessä nautitaan lasillinen shampanjaa ja viiniä.


http://www.chefbrucerobertson.com/


Pitkän lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Kapkaupunkia. Ajatte jälleen upeata Chapmans Peakia pitkin. Se on yksi maailman kauneimpia maisemareittejä.


Ilta on vapaata ohjelmaa.

4. päivä: Vapaapäivä Kapkaupungissa


Nyt on hyvää aikaa tehdä ostoksia. Voitte lähteä myös Camps Bayn tai Cliftonin rannalle nauttimaan auringosta tai käydä Nelson Mandelan vankilasaarella, Robben Islandilla, hinta noin 25 € ja kesto noin: 3,5 h. Matka on hyvä varata etukäteen. V&A Waterfrontilta lähtee myös erilaisia risteilyjä, kuten shampanjaristeily auringonlaskun aikaan.


5. päivä: Matka viinialueelle, Franschhoek


Aamupäivällä teidät haetaan majoituspaikaltanne ja viedään viinialueella, Franschhoekin kylään.
Sinne on ajomatkaa noin 1 h. Franschhoek on viehättävä pieni viinikylä, joka on tunnettu hyvästä ruoastaan ja viihtyisästä ilmapiiristään. Täältä löytyy myös pieniä kauppoja ja maalaistunnelmaa. Tutustutte päivän aikana viinialueeseen ja viinitiloihin oppaan seurassa.


Majoitus: Maison d`Ail 


6. päivä: Franschhoek, viinialue


Vietätte päivän oppaan seurassa ja jatkatte tutustumista alueen viinitiloihin ja nautitte upeista maisemista. Viinikellareissa kuulette tarkemmin viininvalmistuksesta. Lounastauko esim. viinitilalla (omaan laskuun).


Majoitus: Maison d`Ail


7. päivä: Matka maan pohjoisosaan yksityiseen luonnonpuistoon, Iketla Lodgeen


Aamupalan jälkeen kuljettaja tulee hakemaan teidät hotellistanne ja vie Kapkaupungin lentokentälle. Lento Nelspruitiin kestää n. 1,5 h. Nelspruit sijaitsee Krugerin luonnonpuiston eteläisen osan tuntumassa.


Kentältä teidät kuljetetaan Iketla Lodgeen. Matka kestää noin 2 h. Iketla Lodge sijaitsee yksityisellä luonnonsuojelualueella. Majoitus on viihtyisä ja luonnonläheinen. Majapaikka on sisustettu rustiikein värein ja elementein. Terassilta avautuu upea näköala avarille tasangoille ja vuorille. Illallinen sisältyy hintaan.


Majoitus: Iketla Lodge

8. päivä: Kuljetus Arathusa Safari Lodgeen


Varhain aamulla on aika siirtyä safarialueella. Kuljettaja tulee hakemaan teidät ja jatkatte matkaa kohti alavampaa maata ja Arathusa Safari Lodgea Krugerin kansallispuiston laidalla.


Seuraavien päivien aikana nautitte hyvästä ruoasta sekä autosafareista aamuin ja illoin. Teillä on myös mahdollisuus tehdä safarikävelyjä oppaan johdolla. Alueella ei ole aitauksia, joten alueella liikkuminen iltaisin on rajoitettua ja myös päivisin on pysyteltävä majoitusalueella.


Saavuttuanne Arathusa Safari Lodgeen nautitte lounaan. Iltapäivällä lähdette oppaan johdolla noin 3 tunnin jeeppisafarille. Alueella voi nähdä ns. Big Fiven eläimet: leijona, elefantti, leopardi, afrikanpuhveli ja sarvikuono sekä paljon muuta. Safarin  jälkeen maistuu illallinen Afrikan tunnelmallisessa yössä.


Majoitus: Arathusa Safari Lodge 


9. päivä: Arathusa Safari Lodge


Varhain aamulla näkee parhaiten saalistavia eläimiä, joten lähdette jo varhain 3 tunnin aamusafarille. Palattuanne,
aamiaisen jälkeen on mahdollista lähteä safarikävelylle oppaan seurassa. Silloin tutustutaan kasvillisuuteen, katsotaan eläinten jälkiä ja hyönteisiä.


Sitten on aikaa rentoutua, nauttia luonnon läheisyydestä ja uida uima-altaalla. Nautitte myös lounaan sekä
kahvia ja teetä. Iltapäivällä on edessä jälleen uusi ja jännittävä safari oman oppaanne seurassa. Päivän päätteeksi syödään illallinen.


10. päivä: Lento kohti Suomea


Ehditte vielä aamusafarille ennen aamupalaa ja kuljetusta Hoedspruitin lentokentälle. Ajomatkaa on noin  1,5 tuntia. Lento Hoedspruitista Johannesburgiin, mistä jatkolento Helsinkiin illalla.


Katso isompi kartta tästä >>


 

  • Text Hover