SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Etelä-Afrikka simpukankuoressa

Kesto: 12 päivää

Ensikosketus Afrikkaan voi johtaa elinikäiseen suhteeseen. Etelä-Afrikka on hyvä tapa tutustua tähän valtavaan mantereeseen, koska sieltä löytyy Afrikan luontoa ja kulttuuria simpukankuoressa. Nämä reissut ovat luontoelämyksiä ja kulttuurikokemuksia, jotka jäävät mieleen ja joihin palataan. Joillekin matkailijoille syntyy Afrikkaan samanlainen kaipuu kuin vannoutuneille Lapin kävijöille. Sinne on päästävä uudestaan. 


Afrikkaan mennään katsomaan eläimiä. Mutta suomalaisia matkaajia kiehtoo myös ”sateenkaarikansan” monet kulttuurit, heimot, tavat ja elinkeinot. Etelä-Afrikka näyttäytyy erilaisena suuren maan eri puolilla. Pohjoinen on safarialuetta, suurten Big Five -eläinten valtakuntaa. Etelässä, Kapkaupungissa eletään eurooppalaisen mukavasti välimerellisessä ilmastossa.  


Simpikankuorimatkalla näette kaksi Etelä-Afrikan kolmesta kuuluisasta maisemareitistä, Chapmans Peakin ja Panorama Routen. Molemmat ovat huikeita elämyksiä; toinen Atlantin tyrskyjen äärellä ja toinen Etelä-Afrikan keskisen ylätasangon, high veldin ja eteläisen alatasangon, low veldin jakavalla harjanteella.


Lähtö Helsingistä:


Kysykää meiltä lentoyhtiöistä, aikatauluista ja lentohinnoista!  

1. päivä: Saapuminen Kapkaupunkiin


Saavuttuanne kuljettaja on teitä vastassa Kapkaupungin lentokentällä ja vie teidät hotelliinne kaupungin keskustaan. Päivän aikana on lyhyt kaupunkikierros.Majoitus: Dale Court 


 2. päivä: Hyväntoivonniemi ja Pöytävuori


Aamupalan jälkeen aloitatte kokopäiväretken Hyväntoivonniemelle. Retken aikana ajatte Chapmans Peakin maisemareitiä pitkin. Kallioon louhittu tie kulkee Atlantin valtameren tyrskyjen yläpuolella. Tutustutte myös Boulders Beachin suloisiin afrikanpingviineihin.


Hyväntoivonniemi on mantereen lounaisin kärki. Ensimmäisenä eurooppalaisena sinne purjehti Bartholomeo Diaz etsiessään maustereittiä Intiaan. Kovien myrskyjen takia Diazin matka katkesi kuitenkin kesken. Tiedot Diazin matkasta ja Afrikan eteläkärjen kiertämisestä saivat Vasco Da Gaman yrittämään uudelleen vuonna 1497. Vasco Da Gama jatkoi matkaa Hyväntoivonniemen ympäri aina Intiaan saakka. Näin maustereitti oli saanut alkunsa. Tästä eteenpäin eurooppalaiset purjehtivat säännöllisesti Hyväntoivonniemen vesillä ja täydensivät laivansa Kapkaupungissa.Omakustanteisen lounaan jälkeen noustaan köysiradalla 1000 m korkean Pöytävuoren huipulle. Pöytävuorelta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat Kapkaupungin yli aina kauas etelään Hyväntoivonniemelle saakka. Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokuntansa suojaisaan Table Bay -lahteen vuonna 1652. Hollannin Itä-Intia kauppakomppania halusi täydentää itään purjehtivien laivojen elintarvikevarastoja Afrikan lounaisimmassa kärjessä, ennen Intian valtameren ylitystä.


3. päivä: Kapkaupunki


Kokopäivän opastettu retki viinialueelle. Nyt lähdette Kapmaan viinialueelle tutustumaan eteläafrikkalaisiin viinitiloihin sekä maistelemaan paikallisia viinejä.Eteläafrikkalaiset viinit tunnetaan ympäri maailman. Viiniä on maassa valmistettu jo yli 300 vuotta. Parhaat rypäleet kypsyvät Stellenboschin, Franschhoekin ja Paarlin maisemallisesti kauniilla viinialueilla. Alueella vallitseva ilmasto on ihanteellinen viininviljelylle. Vierailette muutamalla viinitiloilla päivän aikana. Maistelette tilojen tuotteita ja teette kellarikierroksen. Omakustanteinen lounas päivän aikana.

4. päivä: Kapkaupunki


Valinnaisia retkiä tai päivä rannalla:


1.Nelson Mandelan vankilasaari Robben Island.


2.Township-retki on matka Etelä-Afrikan köyhän väestön lähihistoriaan. Nimitys: ”sateenkaarikansa” eli Rainbow Nation syntyi anglikaanisen kirkon arkipiispan Desmond Tutun sanoista apartheidin loppuvaiheessa. Väestöryhmien erot ovat kuitenkin paljon monimutkaisemmat kuin jako mustiin ja valkoisiin.


Virallisen kieliaseman saaneita kieliä on 11, myös uskontoja on lukuisia. Rotumuurit on kaadettu ja monia ongelmia on voitettu, mutta köyhyys on edelleen suuri haaste. Paikallinen opas kertoo köyhissä hökkelikylissä ”townshipeissä” kylien arjesta ja historiasta osittain myös oman kokemuksensa kautta. Koska on sunnuntai, voitte tehdä vierailun paikallisessa kirkossa jumalanpalvelun aikaan. Se on ihana kokemus täynnä iloa, laulua ja musiikkia.


 


5. päivä: Lento Johannesburgin kautta Krugerin kansallispuistoon


Aamulla on kuljetus lentokentälle ja lento Johannesburgin kautta Nelspruitiin. Saavuttuanne kuljettaja vastassa ja vie teidät majoituspaikalle joka sijaitsee Hazyviewissä. Ajomatkaa lentokentältä on noin 60 km.


Majoitus: Hyvätasoinen Guest House -majoitus, esim: Dreamfields guesthouse

6. päivä: Blyde River Canyon

Aamupalan jälkeen kuljettaja / opas on teitä vastassa ja lähdette ajamaan kohti Blyde River Canyonia. Blyde River Canyon on maailmaan kolmanneksi suurin kanjoni. Nautitte lounaan Graskopissa. Teillä on aikaa tehdä ostoksia tässä pienessä ja viihtyisässä kylässä. Myytävänä on esim. puuesineitä, kankaita, paikallista biltong-kuivalihaa ja paljon muuta. Saavutte iltapäivällä takaisin majoituspaikallenne. Lounas ja illallinen sisältyvät matkaanne.


Majoitus: Sama kuin edellisenä yönä.

 

 

7. päivä: Hazyview

Aamupalan jälkeen opas hakee teidät majoituspaikaltanne ja jatkatte matkaa kohti Africa on Foot –safaritukikohtaa. Sinne saavutte sopivasti lounasaikaan. Tämän jälkeen on aika lähteä oman oppaan kanssa n. 3 tunnin iltapäiväsafarille avojeepillä. (max 9 henkilöä per ajoneuvo).  

 

Alueella voi nähdä ns. Big Fiven eläimet: leijona, elefantti, leopardi, afrikanpuhveli ja sarvikuono sekä paljon muuta. Villieläimet liikkuvat vapaasti majoitusalueella. Seuraavien päivien ohjelmaan kuuluu 3 h opastettu safari aamuin ja illoin. Myös kävelysafarit oppaan seurassa ovat suosittuja. Majoitus on viihtyisissä majoissa. Kaikki ruokailut sekä alkoholittomat juomat sisältyvät hintaan. Illan kruunaa nautinnollinen illallinen tähtitaivaan alla.
Saavutuanne on maksettava reservaattimaksu. Sitä ei voi maksaa ennakkoon. (R100 eli noin 10 €)
Majoitus: Africa on Foot

 

8. päivä Africa on Foot

Safaria aamulla ja illalla sekä rentoutumista. Täysihoito.

 

 

9. päivä: Africa on Foot

Safaria aamulla ja illalla sekä rentoutumista. Täysihoito.   

 

10. päivä:

Aamulla alkaa kotimatka. Kuljettaja hakee teidät majoituspaikalta ja vie Johannesburgin lentokentälle. Lento Suomeen lähtee illalla.

 

Katso isompi kartta >>

  • Text Hover