SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Kapkaupunki ja Etelä-Afrikan itärannikko

Kesto: 11 päivää

Kapkaupunki on löytöretkeilijöiden ja Atlantin kaupunki. Subtrooppinen Durban kuuluu puolestaan Intian valtamerelle. Kapkapungissa teillä on aikaa tutustua 3,5 miljoonan asukkaan historialliseen suurkaupunkiin. Sen ihmiset, luonto, tavat ja ruokakulttuuri antavat todellisen taustan arkkipiispa Desmond Tutun lanseeraamalle Sateenkaarikansa-nimitykselle. Englantilaiset ja buurit sekä xhosat, bantut, malaijit ja monet muut värilliset ja mustat kansat ovat tehneet tästä laivareittien ja kulttuurien risteyskohdasta aivan omanlaisensa kaupungin.


Durban on zulu-heimon ja lämpimän Intian valtameren länsirannikon pääkaupunki. Se on kehittynyt Etelä-Afrikan suurimmaksi satamaksi ja suosituksi rantalomakohteeksi. Durbaniin houkuttelevat sekä upeat hiekkarannat ja intialainen keittiö, että myös läheisille suometsä- ja kosteikkoalueille perustetut kansallispuistot. Myös safarit, valasretket ja syvänmerenkalastus tuovat matkailijoita Durbaniin.


Safarit ajetaan Phindan yksityisellä suojelualueella. Merellisen ympäristön ja suuren sademäärän ansiosta se on vehreä, seitsemän erillistä ekosysteemiä käsittävä alue. Luonnonpuiston pinta-ala on 23.000 ha. Asiantuntevan safarioppaan johdolla voitte todennäköisesti bongata 5 suurta ja niiden joukossa harvinaisen ja uhanalaisen pensassarvikuonon (musta sarvikuono). 


Lähtö Helsingistä:


Kysykää meiltä lentoyhtiöistä, aikatauluista ja lentohinnoista!  

1. päivä, SaapuminenKapkaupunkiin, Cape Cadogan 4 yötä


Ohjelma:
Kuljettaja on teitä kentällä vastassa ja vie majoituspaikallenne Cape Cadoganiin. Boutique-hotelli sijaitsee Kapkaupungin keskustassa, kävelyetäisyydellä tunnetuimmista nähtävyyksistä. Rakennus on yli 200 vuotta vanha, tyylikäs ja mukava pieni hotelli, jossa on vain 15 huonetta. Uima-allaskin löytyy. Hotelli julistettiin kansalliseksi monumentiksi vuonna 1984.


Majoitus: Cape Cadogan
Sisältyy:
aamiainen, ilmainen kuljetus V&A Waterfrontille hotellin aikataulun mukaisesti


2. päivä,Kapkaupunki, kokopäiväretki Hyväntoivonniemelle


Ohjelma:


Aamupalan jälkeen aloitatte opastetun kokopäiväretken Hyväntoivonniemelle. Retken aikana ajetaan rannikolla Chapmans Peak -maisemareittiä pitkin. Chapmans Peak kulkee vuoren rinteeseen louhittuna galleriatienä aivan Atlantin valtameren äärellä. Käytte myös Boulders Beachillä pingviinejä katsomassa. Harvinaiset afrikanpingviinit pesivät vain kolmessa paikassa Afrikan mannermaalla. Atlantin rantoja huuhteleva Benguelan kylmä merivirta pitää huolen niiden ruuasta ja elinolosuhteista.


Hyväntoivonniemen kiersi ensimmäisenä eurooppalaisena portugalilainen Bartholomew Diaz etsiessään maustereittiä itään. Hän ei jatkanut koko matkaa Intiaan myrskyjen ja tuntemattomia vesiä pelänneen miehistönsä takia. Tieto mahdollisesta maustereitistä sai Vasco Da Gaman 9 vuotta myöhemmin yrittämään eteenpäin. Hän kiersi niemen, purjehti itään ja koilliseen ja päätyi Malindiin Kenian itärannikolle. Sieltä Da Gama jatkoi pasaatituulten saattelemana viimeisen legin aina Intiaan saakka. Meritie mausteiden ja rikkauksien Intiaan oli avattu. Tästä eteenpäin eurooppalaiset laivat kiersivät säännöllisesti Hyväntoivonniemen ja täydensivät sitä ennen varastojaan Kapkaupungissa.


Majoitus: Cape Cadogan


Sisältyy: aamiainen 


3.-4. päivä, Tutustu Kapkaupunkiin omatoimisesti


Ohjelma:


Vapaapäivänänne teillä on aikaa tutustua V&A Waterfrontin ravintoloihin, ostostarjontaan ja vaikkapa vierailla Robben Islandin -saarella, missä Nelson Mandela oli vankina lähes kaksi vuosikymmentä. Voitte myös käydä uimarannalla tai Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa, tehdä retken Pöytävuorelle tai kiertää Kapkaupungin nähtävyyksiä Hop on Hop off bussilla. Voimme järjestää lisämaksullisen retken viinialueelle.


Majoitus: Cape Cadogan


Sisältyy: aamiainen

5. päivä, Siirtyminen itärannikolle – lento Durbaniin, Oyster Box Hotel 3 yötä

Ohjelma:
Aamulla on kuljetus Kapkaupungin lentokentälle ja sieltä lento Durbaniin, kesto noin 2 tuntia. Kuljettaja on teitä vastassa Durbanin lentokentällä ja vie teidät The Oyster Box -hotelliin. Sieltä avautuvat upeat näkymät Intian valtamerelle. Huoneet ovat tyylikkäät ja viihtyisät ja lisäksi hotellissa on uima-allas ja kylpylä. Ravintola on kuuluisa illallisistaan.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: The Oyster Box Hotel


6.-7. päivä, vapaata aikaa itärannikolla

Ohjelma:
Vapaa-aikaa rentoutumiselle, kävelyretkille pitkin hiekkarantaa tai leppoisalle ajanvietolle hotellin uima-altaalla.


 8. päivä, Phinda Forest lodge, 3 yötä

Ohjelma:
Kuljetus aamupäivällä Phinda Forest Lodgeen. Ajomatkaa on noin 3 tuntia. Saavuttuanne perille maistuu lounas, ja iltapäivällä lähdette ensimmäiselle safariajolle etsimään villieläimiä. Alueella on kaikki Big Five -eläimet: leijona, sarvikuono, leopardi, elefantti, afrikanpuhveli sekä myös gepardeja, kirahveja, seeproja ja eri antiloopeja.


Majoitus: Phinda Forest Lodge 
Sisältyy:
kaikki ruokailut, myös alkoholipitoiset valikoidut juomat, safarit ja muut aktiviteetit kuten safarikävely.

9.-10. päivä, Safariajot

Majoitus: Phinda Forest Lodge

 

11. päivä, Kotimatka alkaa

Ohjelma:
Aamusafarin ja aamupalan jälkeen on aika pakata tavarat. Sisämaan lento lähtee Phindasta  http://www.fedair.com/bateleur-charter-flights#.U32dqThZqUk


Lennätte Johannesburgiin, josta jatketaan illalla kohti Suomea.

 

  • Text Hover