SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Kenian kunto- ja safariloma

Kesto: 10 päivää

Aktiiviloman ensimmäinen kohde on Afrikan toiseksi korkein vuori Mt. Kenya. Sen henkeä salpaavissa maisemissa vaelletaan Naro Moru –reittiä pitkin n. 4250 metrin korkeuteen saakka. Vaelluksen jälkeen ajetaan Naivasha-järvellä ja tehdään pyöräilysafarin Hell’s Gaten kansallispuistossa. Seuraavaksi vuorossa ovat safarit flamingoistaan kuuluisan soodajärven Lake Nakurun kansallispuistossa.


Lake Nakuru National Parkissa on mm. leveähuulisarvikuonoja, leijonia ja useita antilooppilajeja. Sen kasvillisuus on ainunutlaatuinen. Puistossa on n. 550 kasvilajia ja Afrikan suurin jättiläistyräkkimetsä (euphoria) sekä kulta-akaasiametsikköjä.


Matka jatkuu kohti maratoonareiden valmennuskeskusta Itenissä. Voimme järjestää teille juoksutreeniin kenialaisten juoksijoiden seurassa. Korkean paikan leiriltä ajetaan jollekin Kerichon kuuluisista teeplantaaseista. Maasai Marassa yövytään safariteltoissa, keskellä savannia. Maasai Maran safariajoilla voitte nähdä kaikki Big Five –eläimet ja monia muitakin nisäkkäitä.

1. päivä

Lento KLM:llä Helsingistä Amsterdamin kautta Nairobiin.


2. päivä

Nairobista Mt Kenyaan, majoitus Mt. Kenya Leisure Lodge, täysihoito


Saavuttuanne varhain Nairobiin tapaatte kuljettajanne / oppaanne ja jatkatte matkaa suoraan Kenia-vuorelle. Ajoaika on n. 5 tuntia. Mt. Kenya on sammunut tulivuori. Tämän Afrikan toiseksi korkeimman vuoren rinteillä, Unescon maailmanperintökohteessa on useita kasvillisuusvyöhykkeitä aina vuoristosademetsästä alppinummiin. Lisäksi matkan varrella näette monia eläimiä, kuten mm. afrikanpuhveleita, norsuja, apinoita, antilooppeja, kalliotamaaneja ja muita nisäkkäitä.


Saavuttuanne majapaikkaan ja nautittuanne lounaan järjestetään briefaustilaisuus.  Erittäin kokeneet ja ammattitaitoiset vuoristo-oppaat ja kantajat antavat tarkempia ohjeita tulevien päivien ohjelmasta ja vuorilla toimimisesta. Lisäksi tarkastetaan välineet ja varusteet.3. päivä

Mt. Kenya, majoitus Meteorological Station, täysihoito

 

Aamiaisen jälkeen opas tulee noutamaan vaeltajat hotellista. Ajatte Naromoru-portille, n. 2600 metrin korkeuteen, jossa retkeilijät rekisteröidään. Päivän aikana kävellään metsä- ja bambuvyöhykkeiden halki, n. neljän tunnin matka 3050 metrin korkeudessa olevalle sääasemalle.  Matkan aikana on mainiot näköalat pohjoiseen Naromoru-laaksoon. 


 
 
 

4. päivä

Mt. Kenya, majoitus Mackinders Camp, täysihoito


Aamiaisen jälkeen alkaa kuuden tunnin nousu kohti seuraavan yön majapaikkaa, joka on n. 4250 metrin korkeudella. Reitti kulkee vaivaispuita ja pensaikkoa kasvavan maaston kautta alppiselle nummivyöhykkeelle. Matkan varrelta on huikaisevat näkymät pohjoiseen Teleki-laaksoon ja Aberdare-vuoristoon.

 

5. päivä

Naivasha-järvi, majoitus Fish Eagle Inn, täysihoito


Varhaisaamiaisen jälkeen laskeudutte pääportille. Siellä kuljettaja on teitä vastassa ja ajatte Naivasha-järvelle. Myöhäisen lounaan jälkeen vuorossa ovat pyöräily- ja kävelysafarit läheisessä Hell’s Gaten kansallispuistossa.


Hell’s Gate on kuuluisa vulkaanisen maaperän kuumista lähteistä ja geysiireistä. Lisäksi se on Kenian kansallispuistoista lähes ainoa, joka järjestää kävely- ja pyöräilysafareita. Paikan eläinerikoisuus on lammergeyer-korppikotka. Lisäksi siellä on yli 100 muuta lintulajia sekä leijonia, leopardeja, gepardeja, afrikanpuhveleita, seeproja ja monia eri antilooppeja.

 

6. päivä

Lake Nakuru, majoitus Lake Nakuru Lodgessa, täysihoito


Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan kohti Nakuru-järven kansallispuistoa. Lake Nakuru on yksi Suuren hautavajoaman soodajärvistä (karbonaattia ja bikarbonaattia).


Järvi on kuuluista vaaleanpunaisista pikku- ja isoista flamingoista sekä pelikaaneista. Kahlaajalinnut käyttävät ruoakseen emäksiseltä lietepohjalta löytämäänsä sekaravintoa, kuten spirulina-siniviherlevää, muita vesikasveja, matoja, toukkia ja äyriäisiä. Nakurun kansallispuistossa on myös vankka sarvikuonokanta.  

 

7. päivä

Iten, Kellu Resort, täysihoito 

 

Matkan lenkkeilyosuus tehdään Kenian Nandimaassa. Sen ylängöillä, yli kahden kilometrin korkeudessa ovat varttuneet nandiheimoon kuuluvat kenialaiset olympiavoittajat ja maailmanmestarit aina Kipchoke Keinosta Abel Kiruihin saakka.


Iltalenkin aikana sinun treeniäsi ohjeistaa joku paikallinen valmentaja tai juoksija. Heiltä saat hyviä neuvoja ja lisäpotkua harjoitteluun.

 

8. päivä

Kericho, majoitus Kericho Tea Hotel, täysihoito


Kerichon aaltoilevat kukkulat ovat viljavinta Keniaa. Erityisesti alue tunnetaan teeplantaaseistaan. Aamuisen ajomatkan ja lounaan jälkeen voit tutustua tämän maailman suosituimman nautintoaineen viljelyyn, teelehtien poimintaan ja poimijoiden arkeen ja aherrukseen.


Kenilainen tee on ns. mustaa teetä. Sen parasta laatua Marinynia kasvatetaan tällä alueella. Tee nautitaan yleensä maidon kanssa. Intialaisperänen masala chai, jossa teehen sekoitetaan erilaisia yrttejä ja mausteita on yksi eksoottinen tapa nauttia kenialaisista teelaaduista ja suosittu tuliainen kotiin viemisiksi. 

 9.-10. päivä


Maasai Maran safarit, majoitus Oldarpoi Eco Campsite, täysihoitoMasai Maran suojelualue kuuluu olennaisena osana Kenian reissuun. Sitä ei voi jättää väliin. Suuren hautavajoaman harjanteiden välinen, lähes avoin savanni on kuin luotu Big Five -eläinten näkemiseen. Ruohikkoinen sateenvarjoakasioiden täplittämä savanni lienee monien unelmien täyttymys – täydellinen afrikkalainen maisema.


Maasai Marassa yövytte safariteltoissa. Ne ovat kaikilla mukavuuksilla varustettuja, kanvaasikankaisia majoja. Safariteltoissa olette lähellä Afrikan luontoa, savannin ääniä ja sen valosaasteetonta taivasta. Safariajot alkavat varhain aamulla ja voitte itse valita, haluatteko tulla lodgeen aamiaiselle ja lounaalle vai otatteko eväspaketit mukaan ja palaatte vasta sopivasti päivällispöytään.


11. päivä

Maasai Mara – Nairobi joko maanteitse tai Safari Linkin pienellä reittilentokoneella, kotimatka alkaa, aamiainenAamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan Nairobiin. Matkalla voidaan käydä tutustumassa maasai-kansan elämään ja kulttuuriin heidän manyattaksi kutsumassaan kylässä. Ennen koneen lähtöä voitte pysähtyä Nairobissa syömässä ja ostoksilla.

1. päivä:

Paikka: Mt. Kenya
Majoitus: Mt. Kenya Leisure Lodge
Päiväohjelma: Vaellusbriefing


2. päivä:

Paikka: Mt. Kenya
Majoitus: Meteorological Station
Päiväohjelma: 1900- 3050 metriä


3. päivä:

Paikka: Mt. Kenya 

Majoitus: Mackinders Camp
Päiväohjelma: 3050 – 4250 metriä  

 

4. päivä:

Paikka: Naivasha-järvi
Majoitus: Fish Eagle Inn
Päiväohjelma: Flamingojen soodajärvi

 

 

5. päivä:

Paikka: Naivasha-järvi
Majoitus: Chester Hotel Nakuru
Päiväohjelma: Flamingojen soodajärvi

6. päivä:

Paikka: Iten

Majoitus: Kellu Resort

Päiväohjelma: Lenkkeilyä

 

 

7. päivä:

Paikka: Kericho
Majoitus: Kericho Tea Hotel
Päiväohjelma: Teeviljelmät

 

 

8.-10. päivä:

Paikka: Maasai Mara
Majoitus: Oldarpoi Eco Campsite
Päiväohjelma: Lenkkeilyä

  • Text Hover