SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Saalistavan leopardin safari

Kesto: 10 päivää

Kenian kiertomatkan aikana käydään kahdessa kuuluisassa luonnonpuistossa, Aberdaressa National Parkissa ja Maasai Marassa sekä Suuren hautavajoaman järvialueella Lake Naivashassa.


Aberdare-kansallispuisto sijaitsee Kenia-vuoren alarinteillä, n. 180 km Nairobista pohjoiseen. Se on kuuluisa mm. tuiki harvinaisista suippohuulisista sarvikuonoistaan (pensassarvikuono) ja leopardeistaan.


Naivasha-järvi on n. kolmen tunnin ajomatkan päässä Aberdaresta. Ajo- ja lepopäivän jälkeen tehdään mielenkiintoinen järvisafari.
Maasai Maran safariajoilla voitte nähdä kaikki Big Five –eläimet ja monia muitakin nisäkkäitä. Ennen kotimatkaa tutustutaan vielä Nairobissa norsujen orpokotiin ja kirahvikeskukseen.

1. päivä


Lento


2. päivä


Nairobi, majoitus Hotel Hill Parkissa tai vastaavassa.
Lento saapuu aamulla Nairobiin. Majoittumisen jälkeen ohjelmassa on kiertoajelu, johon kuuluu mm. vierailu Out of Africa –elokuvan tunnetuksi tekemän tanskalaisen kirjailijan Karen Blixenin maatilalla. Siellä toimii nykyään hänen nimeään kantava kotimuseo.


Nairobi on vilkas afrikkalainen suurkaupunki. Se perustettiin Mombasa – Kampala –rautatien väliasemaksi ja rakentajien tukikohdaksi vuonna 1899. Nairobi on kasvanut nopeasti ratavarikosta ja pienestä kylästä miljoonakaupungiksi. Nairobin skyline täydentyy jatkuvasti uusilla upeilla pilvenpiirtäjillä ja toimistorakennuksilla.


Nairobi on koko Itä-Afrikan talouden hub eli solmukohta. Kiireiset ja värikkäästi pukeutuneet afrikkalaiset antavat dynaamisen ja modernin leiman tälle n. 3 miljoonan asukkaan metropolille. Päivän päätteeksi voitte syödä päivällisen eksoottisista liharuoistaan kuuluisassa Carnivore-ravintolassa.


2.-3. päivä


Aberdaren kansallispuisto, majoitus Aberdare Country Clubilla  


Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan kohti Aberdarea. Kansallispuisto käsittää jylhän ja vehreän Aberdares-vuoriston laaksoja ja harjanteita n. 1800 metristä aina yli 4000 metrin korkeuteen saakka.


Sademetsien peittämien vuorten syvissä rotkoissa on vuolaita koskia, pauhaavia vesiputouksia ja kirkkaita vuoristopuroja. Safariajojen kohokohta on pensas- eli suippohuulisarvikuonon näkeminen. Yleensä bongataan ainakin leijonia, leopardeja, paviaaneja ja colobusapinoita eli gueretsoja. Lisäksi puisto on yksi lintubongareiden suosikkikohteista Keniassa.


Majoitus on siirtomaa-ajan plantaasin päärakennuksena aikoinaan toimineella Country Clubilla. Voitte pelata tennistä, käyttää uima-allasta tai käydä tutustumassa Aberdaren kansallispuistossa sijaitsevan The Ark Lodgen norsu- ja afrikanpuhvelilampeen. 

4.-5. päivä

Lake Naivasha, majoitus Naivasha Country Club
Seuraavat kaksi päivää vietätte Naivasha-järvellä. Makeavetisenä järvenä se poikkeaa suuren hautavajoaman soodajärvistä, mm. Lake Nakurusta ja Lake Bogoriasta. Veneretki Naivasha-järvellä on suuri elämys. Papyrystiheikköjen peittämät soiset rannat ja rantaveteen kelottuneet puut ovat täynnä kalastajalintuja, kuten kiljumerikotkia, merimetsoja sekä Afrikan kirjokalastajia ja Afrikan isokuningaskalastajia. Naivasha-järvi on kuuluista myös virtahevoista ja pelikaaneista.


Naivashalta voitte tehdä lisämaksulliset retket flamingoistaan kuuluisille soodajärville, Lake Nakurulle tai Lake Bogorialle. Vaihtoehtona soodajärville teillä on mahdollisuus osallistua kävely- tai pyöräilysafarille läheisissä Hell’s Gaten ja Crescent Islandin kansallispuistoissa. Majoitus on tyylikkäällä ja viihtyisällä Country Clubilla.

 

 

6.-9. päivä

Maasai Maran safarit, majoitus Sentrim Mara Tented Lodge

Maasai Maran suojelualue kuuluu olennaisena osana Kenian reissuun. Sitä ei voi jättää väliin! Suuren hautavajoaman harjanteiden välinen, lähes avoin savanni on kuin luotu Big Five –eläinten näkemiseen. Ruohikkoinen, sateenvarjoakasioiden täplittämä savanni lienee monien unelmien täyttymys – täydellinen afrikkalainen maisema.


Maasai Marassa yövytte safariteltoissa. Ne ovat kaikilla mukavuuksilla varustettuja, kanvaasikankaisia mökkejä. Niissä olette lähellä Afrikan luontoa, savannin ääniä ja sen valosaasteetonta taivasta. Safariajot alkavat varhain aamulla ja voitte itse valita, haluatteko tulla lodgeen aamiaiselle ja lounaalle vai otatteko eväspaketit mukaan ja palaatte vasta alkuillasta takaisin, sopivasti päivällispöytään.

9.-10. päivä

Maasai Mara – Nairobi joko maanteitse tai vaihtoehtoisesti pienellä reittilentokoneella, majoitus Hill Park Hotel

Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan takaisin kohti Nairobia. Matkalla voidaan käydä tutustumassa maasai-kansan elämään ja kulttuuriin  heidän manyattaksi kutsumassaan kylässä. Viimeisenä  päivänä ennen iltakoneen lähtöä käydään Nairobin kuuluisissa norsujen ja kirahvien orpokodeissa.

 

1. päivä

Paikka: Nairobi  

Majoitus: Hotel Hill Park  

Päiväohjelma: Saapuminen, kiertoajelu


2.-3. päivä

Paikka: Aberdare  

Majoitus: Aberdares Country Club  

Päiväohjelma: Kansallispuisto


4.-5. päivä

Paikka: Naivasha-järvi  

Majoitus: Naivasha Country Club    

Päiväohjelma: Kansallispuisto

6.-9. päivä

Paikka: Maasai Mara    

Majoitus: Senterim Mara tented camp 

Päiväohjelma: Safariajot

   

9.-10.

Paikka: Nairobi  

Majoitus: Hotel Rio    

Päiväohjelma: Norsu- ja kirahvikeskukset


 

  • Text Hover