SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Simpanssisafari

Kesto: 10 päivää

Kenian kiertomatkan aikana tutustutaan mm. kahvi- ja teeviljelmiin Mount Kenyan, Afrikan toiseksi korkeimman vuoren maisemissa. Safariajot ajetaan Kenia kuuluisimmassa kansallispuistossa, Maasai Marassa. Lisäksi vieraillaan Laikipian maakunnan yksityisellä suojelualueella. Siellä on mm. uhanalaisia gepardeja, erittäin harvinaisia ja uhanalaisia suippohuulisarvikuonoja (kutsutaan pensas- tai mustasarvikuonoksi) sekä simpansseja.


Matka jatkuu kahvi- ja teeplantaasien halki kohti Naivasha-järven läheisyydessä sijaitsevia Thomsonin putouksia. Maasai Marassa yövytään safariteltoissa, keskellä savannia. Maasai Maran safariajoilla voitte nähdä kaikki Big Five –eläimet ja monia muitakin nisäkkäitä. Ennen kotimatkaa tutustutaan vielä Nairobissa norsujen orpokotiin ja kirahvikeskukseen.

1. päivä

Lento KLM:llä Helsingistä Amsterdamin kautta Nairobiin.  

 

2. päivä

Nairobi, majoitus Hotel Hill Parkissa tai vastaavassa.

Lento saapuu aamulla Nairobiin. Majoittumisen jälkeen ohjelmassa on kiertoajelu, jonka ohjelmaan kuuluu mm. vierailu Out of Africa –elokuvan tunnetuksi tekemän Karen Blixenin maatilalla. Siellä toimii nykyään hänen kotimuseonsa.


Nairobi on vilkas afrikkalainen suurkaupunki. Se perustettiin Mombasa – Kampala –rautatien väliasemaksi ja rakentajien tukikohdaksi vuonna 1899. Nairobi on kasvanut nopeasti kyläpahasesta miljoonakaupungiksi. Nykyään se on koko Itä-Afrikan taloudellinen kasvukeskus – hub. Nairobin skyline täyttyy uusista upeista pilvenpiirtäjistä ja toimistorakennuksista.


Kiireiset ja värikkäästi pukeutuneet afrikkalaiset antavat dynaamisen ja modernin leiman n. 3 miljoonan asukkaan metropolille. Kiertoajeluun voi kaupungin keskustan ja museokäynnin lisäksi kuulua shoppailuosuus. Reissun päätteeksi voitte syödä päivällisen kuuluisassa Carnivore-ravintolassa.    

 

3.-4. Päivä

Mt. Kenya, majoitus Naro Moru River Lodge Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Kenian keskiylänköä ja Afrikan toiseksi korkeinta vuorta, Mount Kenyaa (5199 m). Tie halkoo kaunista ylänköä, joka on viljavaa ja vehreää maatalousmaata. Pääasiallisia viljelykasveja ovat kahvi ja tee.


Majoittautumisen ja lounaan jälkeen voitte lepäillä ylellisessä majapaikassanne tai osallistua johonkin hotellin tarjoamaan aktiviteettiin (omakustanteinen). Neljäntenä päivänä, aamiaisen ja varhaisen lounaan jälkeen on lähtö Sweetwaterin yksityiselle eläinten suojelualueelle. Sieltä on mahtavat näköalat ympäristöön ja lumihuippuiselle Kenia-vuorelle. Puistossa on pinta-alaansa nähden eniten eläimiä Keniassa, mm. kaikki Big Five –eläimet. Simpanssien rauhoitusalueelle, joella olevalle saarelle on n. 30 minuutin venematka, mutta reissu lähisukulaistemme turvapaikkaan on tekemisen arvoinen.

 

2.-3. päivä

 

Lake Nakuru, majoitus Lake Nakuru Lodgessa

 

Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan kohti Nakuru-järven kansallispuistoa. Lake Nakuru on yksi suuren hautavajoaman soodajärvistä (karbonaattia ja bikarbonaattia). Järvi on kuuluista vaaleanpunaisista pikku- ja isoista flamingoista sekä pelikaaneista. Kaahlaajalinnut käyttävät ruoakseen emäksiseltä lietepohjalta löytämäänsä sekaravintoa, kuten spirulina-siniviherlevää, muita vesikasveja, matoja, toukkia ja äyriäisiä.

 

Safarin lisäksi voitte osallistua naisten perustaman Heart to Heart -osuuskunnan toimintaan. Opitte tekemään savimajoja tai afrikkalaisten naisten käyttämiä helmikoruja. Tutustutte kyliä ja naisten asemaa kehittäviin projekteihin, paikallisiin kouluihin ja muuhun kestävään kehitykseen perustuvaan matkailuun.

 

 

4.-6. päivä

 

Lake Naivasha, majoitus Naivasha Country Club

 

Seuraavat kaksi päivää vietämme Naivasha-järvellä. Makeavetisenä järvenä se poikkeaa suuren hautavajoaman soodajärvistä, kuten Lake Nakurusta ja Lake Bogoriasta. Veneretki Naivasha-järvellä on suuri elämys. Papyrystiheikköjen peittämät soiset rannat ja niiden rantaveteen kelottuneet puut ovat täynnä kalastajalintuja, kuten kiljumerikotkia, merimetsoja ja sekä Afrikan kirjokalastajia ja Afrikan isokuningaskalastajia. Naivasha-järvi on kuuluista myös virtahevoista ja pelikaaneista.

 

Naivashalla teillä on lisäksi mahdollisuus osallistua kävely- tai pyöräilysafarille läheisissä Hell’s Gaten ja Crescent Islandin kansallispuistoissa. Majoitus on tyylikkäällä ja viihtyisällä Country Clubilla.

 


 

6.-9. päivä

 
Maasai Maran safarit, majoitus Sentrim Mara Tented Lodge
 
 
Masai Maran suojelualue kuuluu olennaisena osana Kenian reissuun. Sitä ei voi jättää väliin. Suuren hautavajoaman harjanteiden välinen, lähes avoin savanni on kuin luotu Big Five -eläinten näkemiseen. Ruohikkoinen sateenvarjoakasioiden täplittämä maisema lienee monien unelmien täyttymys – täydellinen afrikkalainen maisema.
 
Maasai Marassa yövytte safariteltoissa. Ne ovat kaikilla mukavuuksilla varustettuja, kanvaasikankaisia majoja. Safariteltoissa olette lähellä Afrikan luontoa, savannin ääniä ja sen valosaasteetonta taivasta. Safariajot alkavat varhain aamulla ja voitte itse valita, haluatteko tulla lodgeen aamiaiselle ja lounaalle vai otatteko eväspaketit mukaan ja palaatte vasta alkuillasta, sopivasti päivällispöytään. 

 

 

9.-10. päivä

Maasai Mara – Nairobi joko maanteitse tai Safari Linkin pienellä reittilentokoneella, majoitus Hill Park Hotel
 
Aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan takaisin kohti Nairobia. Matkalla voidaan käydä tutustumassa maasai-kansan elämään ja kulttuuriin  heidän kylässään, manyattassa. Viimeisenä  päivänä ennen iltakoneen lähtöä käydään Nairobin kuuluisissa norsujen ja kirahvien orpokodeissa.

1. päivä

Paikka: Nairobi   

Majoitus: Hotel Hill Park   
Päiväohjelma: Saapuminen, kiertoajelu


2.-3. päivä

Paikka: Kenia-vuori  
Majoitus: Naro Moru River Lodge 
Päiväohjelma: Yksityinen suojelualu
 

4.-5. päivä

Paikka: Naivasha-järvi  

Majoitus: Naivasha Country Club     
Päiväohjelma: Veneretki


Päivä: 4.-5.  

Paikka: Naivasha-järvi   
Majoitus: Naivasha Country Club      
Päiväohjelma: Veneretki

 

Päivä: 6.-9.  

Paikka: Maasai Mara     
Majoitus: Senterim Mara tented camp     
Päiväohjelma: Safariajot

 

Päivä: 9.-10. 

Paikka: Nairobi    
Majoitus: Hotel Hill Parj     
Päiväohjelma: Norsu- ja kirahvikeskukset
  • Text Hover