SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Afrikan kätketyt aarteet Malawi ja Sambia

Kesto: 13 päivä

South Luangwan kansallispuisto joka sijaitsee Luangwa-joen ”jousikaarilaguuneilla” Sambiassa on Afrikan kätketty aarre. Suuret matkailijaryhmät eivät ole vielä löytäneet tätä Kissalaaksona tunnettua luontoparatiisia. Lempinimensä lisäksi South Luangwa on siitä harvinainen kansallispuisto, että siellä ajetaan safareja pimeän tulon  jälkeenkin ja järjestetään mielenkiintoisia kävelysafareja.


Maailmanperintökohteessa, Malawijärvessä on yli 1000 makean veden kirjoahven- eli ciclidilajia. Järvellä voi sukeltaa, snorklata ja tehdä kanoottiretkiä. Liwonden kansallispuiston jokisafareilla näet uskomattoman määrän norsuja, virtahepoja ja osan n. 400 lintulajista, mm. kauniita malakiittikuningaskalastajia ja afrikankirjokalastajia. Zomba Plateaun ylätasangolla vaelletaan huikeissa maisemissa.

1. päivä


Opaanne on teitä vastassa kentällä, ja hän vie teidät Lilongwen hotelliin. Opas on mukananne koko matkan ajan, joten hän briifaa teidät matkan ohjelmaan ja aikatauluihin.


Saapuminen: Lilongween Kumbali Country lodge, 1 yö


Majoitus: Kumbali Country Lodge,


Ruokailut: Ateriat sisältyvät,  juomat maksetaan erikseen


Ajomatka: Lilongwe International Airport – Kumabali 33 km / 50 min  


2.-5. päivät:


South Luangwa, 3 yötä Sambian puolella


Toisen matkapäivän aamuna lähdetään safarijeepillä kohti Sambian rajaa. Rajalla haetaan ja maksetaan viisumi. Muodollisuuksien jälkeen matka jatkuu Sambian puolella kohti South Luangwaa.


Kapani Lodgessa ehditte parahiksi myöhäiselle lounaalle. Ne jotka jaksavat voivat vielä sopia iltapäiväsafarille lähdostä oppaan kanssa. Safariajolta palataan sopivasti illallispöytään.


Seuraavat päivät täyttyvät mielenkiintoisista safariajoista South Luangwan jokivarsilla ja miombo-pensaikoissa. Miombo-puut ja -pensaat tuntee helposti perhosenmuotoisista lehdistä. Koko Afrikan halkova metsäinen ja jokien pilkkoma Keski-Sambesin metsävyöhyke elättää suuren määrän Afrikan isoja ja pienempiä nisäkkäitä, linnuista puhumattakaan.


Majoitus: Kapani Lodge,


Ruokailut: Ateriat sisältyvät,  juomat maksetaan erikseen


Erikseen: Kävelysafari ja juomat.


Ajomatka: Kumbali Country Lodge – Kapani Lodge 287 km / 6 h  


5.-.7. päivät:


Blue Zebra Island Lodge, Nankoma Island, 2 yötä


Viidennen päivän aamuna palaatte samaa reittiä takaisin Lilongween ja siitä edelleen kohti Malawi-järveä. Aava, autio ja trooppisella tavalla jylhä Malawi on Itä-Afrikan hautavajoaman eteläisin ja maailman 9. suurin järvi. Siellä on enemmän kalalajeja kuin missään muussa maailman järvessä.


Mankoma on pieni ja kukkulainen saari Malawi-järven rannalla. Lodgen pikavene noutaa teidät rannasta ja saatte reippaan kyydin hotellin laiturille. Blue Zebra on erittäin tasokas majoituspaikka ja ainoa hotelli saarella. Voitte kävellä luontopolkua saaren ympäri, snorklata tai ottaa aurinkoa lodgen altaalla.


Majoitus: Blue Zebra Lodge,


Ruokailut: Ateriat sisältyvät, juomat maksetaan erikseen


Erikseen: Motorisoidut vesiaktiviteetit ja juomat.


Ajomatka: Kapani Lodge – Blue Zebra Lodge 392 km / 6 h 30 min

7.-9. päivät:


Ku Chawe Inn, Zomba-plateau, 2 yötä,


Zomban ylätasanko nousee alavalta tasangolta lähes pystysuoraan ylöspäin. Se on metsien peittämää vuoriseutua, jossa on upeat maisemat ja paljon harvinaisia lintuja bongattavaksi. Teidän kannattaa tehdä ainakin kävelyretkiä metsäisillä reiteillä tai kiivetä läheisille huipuille maisemia katsomaan. Lisäksi voitte pyöräillä vaativia vuoristoteitä pitkin tai ratsastaa hotellinne vieressä olevilla talleilla.


Majoitus: Sunbird Ku Chawe Inn,


Ruokailut: Ateriat sisältyvä, juomat maksetaan erikseen


Ajomatka: Blue Zebra Lodge – Sunbird Ku Chawe Inn 268 km / 4 h  


9.-11. päivät:


Mvuu Camp Liwonde National Park, 2 yötä.


Liwonde on Malawin tunnetuin kansallispuisto. Se sijaitsee järvestä etelään, Shire-joen rannalla. Liwonden erikoisuutena ovat jokisafarit. Ne ovat mukava ja rauhallinen tapa liikkua luonnossa. Näette jokivarrren luontoa, isoja norsulaumoja, kahlaaja- ja kalastajalintuja, merimetsoja ja kiljumerikotkia sekä paljon muuta. Toki Liwondessa ajetaan myös safariajoja. Siellä on erillinen turvapaikka uhanalaisille sarvikuonoille, paljon kauniita keihäsantilooppeja sekä tietenkin muita Afrikan isoja ja pieniä nisäkkäitä.


Majoitus: Mvuu Camp


Ruokailut: Ateriat sisältyvä, juomat maksetaan erikseen


Erikseen: sarvikuonon jäljitys, juomat


Ajomatka: Sunbird Ku Chawe Inn – Mvuu Camp 132 km / 2 h 10 min  

11.-13. päivät:


Malawi-järvi, Annie’s Lodge


Matka jatkuu kohti Cape Maclearia. Se on aivan Malawi-järven kansallispuiston tuntumassa oleva pieni rantakaupunki. Majoitutte Annie´s Logde Cape Macleariin 2 yöksi ja tutustutte kalastajakylään ja sen ihmisiin Lisäksi voitte käydä kaupassa ja kahvilassa, jota ylläpitää suomalainen naishenkilö. Hän ompeluttaa paikallisilla daameilla käsitöitä, leipoo kaurakeksejä ja tarjoilee hyvää malawilaista kahvia.


Kansallispuistoon pääsee järjestetyillä retkillä (kysykää receptionista) tai sen vesille voi meloa rannalta vuokrattavalla kanootilla. Muistakaa keskustella kansallispuistomaksusta, jos lähdette kanoottireissulle. Joka tapauksessa paljon aurinkorasvaa ja snorklausvälineet mukaan! Kirjoahvenet parveilevat aivan rantavesissä.


Majoitus: Annie’s Logde Cape Maclear,


Ruokailut: Ateriat sisältyvä, juomat maksetaan erikseen


Erikseen: auringonlaskun veneretki ja juomat.


Ajomatka: Mvuu Camp – Annie’s Logde Cape Maclear 218 km / 3 h 30 min  


13. päivä:


Kotimatka alkaa: Ajamme Lilongwen lentokentälle ja sieltä matka jatkuu Suomeen.


Ajomatka: Annie’s Logde Cape Maclear – Lilongwe International Airport 248 km / 4 h


14. päivä:


Saapuminen Suomeen.

  • Text Hover
Matkan hintaan sisältyy:

  • Kaikki majoitukset ohjelman mukaisesti
  • Kaikki ruokailut ohjelman mukaisesti
  • Kaikki kuljetukset
  • Kansainväliset lennot
  • Retket, jotka on mainittu ohjelmassa