SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78
Helmikuu 2018

Moikka Jannika!

Terveisiä Garden routelta😊 Ajoimme yhteensä 1300 km (!) ja matka onnistui yli odotusten. Molemmat guest houset (Beluga & Christiana) olivat todella hyviä ja viehättäviä! Haluamme ehdottomasti palata. Myös Kariega river lodge täytti odotukset, varsinkin safarien osalta. Oppaamme Thomas oli aivan super! Tiesi alueesta ja eläimistä kaiken. Näimme todella paljon ja olimme todella onnekkaita. Lento oli vielä etuajassa, joten olimme 100%  tyytyväisiä😄 Kiitos sinulle hienosti hoidetusta matkasta ja hyvistä majoitusvalinnoista. Ensi vuonna teemme varmasti uuden retken johonkin. Onko muuten Namibian kohteena tuttu? Ja voitko ylipäätään suositella?

Ystävällisin terveisin 
Tarja
Januari 2018

Hej Jannika ,

Vi är nu tillbaka i Finland, safe& sound. Vi hade en oförglömlig resa till  Sydafrika och hela familjen tyckte att resan var toppen. Avslutet i Hermanus var väldigt lyxigt. Kändes nästan svårt att åka därifrån.
Jag kan tänka mig att komma tillbaka och spela golf i närheten. Stölden  var en tråkig händelse men det löste ju sig med allting mot slutet. Lite trögt var det på flygplatsen men det var väntat.
Tusen tack till er bäda för den fint planerade resan, hjälpen med stölden och alla extra arrangemang som ni kom med!

Vi är nöjda! Gott Nytt År!
Tammikuu 2018

Hei Jannika,

Ollaan palattu Etelä-Afrikasta ja töihinkin ollaan jo päästy. Halusin kiittää sinua loistavasta matkasta, meidän molempien mielestä elämämme paras matka! Kaikki toiveemme toteutuivat, aikataulut toimivat ja hotellit olivat erinomaisia. Big 5 on nähty.

Pöytien varaaminen ravintoloihin oli loistava ehdotus. Ravintolat olivat tietenkin juuri meidän makuumme.

Suurkiitos myös Pamelalle ja Karinille! Pamelan järjestämät retket olivat mahtavia ja hänen matkassaan opimme paljon nähtävyksistä, ruoasta, viinistä, historiasta, poliittisesta tilanteesta 
jne.Paljon vinkkejä saimme myös Karinilta. Olimme otettuja kuinka loistavaa henkilökohtaista palvelua ja omistautumista heiltä saimme.
Vielä kerran kiitos ja kun palaamme Etelä-Afrikkaan, tiedämme keneen ensimmäisenä otamme yhteyttä.
2017

Hei Jannika! 

Tuhannet kiitokset matkajärjestelyistä, matka oli loistava! 

Majoitukset, oppaat ja kuljetukset toimivat täydellisesti! Näimme paljon ja viime hetkillä myös leopardin, eli Big5 tuli kokoon. Näimme myös valkoisen leijonan pari kertaaViimeisenä yönä oli ukkosmyrsky ja satoi tosi paljon, mikä oli todella hyväksi kaikille Baobab Ridgen alueella. Aamulla 
juomapaikoilla oli paljon vettä. Olimme tosi iloisia tästä. Aamulla leijonakin vielä intoutui karjumaan niin, että sekin tuli kuultua. 

Toivottavasti pääsemme pian takaisin!

Pirjo, Juha ja Leo
2017

Moro Jannika,
 
Reissu oli oikein onnistunut. Kiitos järjestelyistä!
 
Alla hieman tarkemmin:

- Victoria Falls Safari Lodge. Maksoin $40 että saatiin huone paremmalla näkyvyydellä edessä olevalle lammelle. Hotelli oli oikein hyvä ja palvelu mainiota. aamulla apinat mekastivat meidän terassilla ja herättivät. Voin suositella lämpimästi! Jokiristeily ja norsujen, virtahepojen ja krokotiilien näkeminen oli hieno kokemus ja tietenkin kaupanpäällisenä tullut auringonlasku Zambezi-joelle. Aamun opastettu kierros Viktoria-putouksille oli myös hyvä ja opas oikein asiantunteva. Vettä tietenkin putouksilla ei ole kovin paljon juuri ennen sadekauden alkamista.

- Chobe Game Lodge. Kuljetus toimi hyvin ja rajanylitys oli vaivaton. Juuri ennen hotelliin saapumista matka katkesi norsulauman ylittäessä tietä. Myös kirahvi nähtiin 10m päästä eli tervetulo oli oikein mieluisa.. Majoitus oli viimeisen päälle. Ehkä paras kyseisistä neljästä kohteesta. Jokiristeilyt olivat oikein leppoisia, illalliset todella hyviä eikä tietoakaan ötököistä huoneessa. Pahkasiat olivat lounasvieraita. Ensimmäisellä aamusafariajolla nähtiin heti kaksi urosleijonaa kävelevän tien vartta. Nähtiin myös yksi leopardi hieman kauempaa. Ehkä seuraavalla kerralla jättäisin jonkun safarin väliin ja 
nautiskelin rennommin altaalla mutta nyt toimi näin oikein hyvin.

- Savuti Game Lodge. Lento oli elämys sinänsä mutta toimi oikein hyvin. Meidän bungalow oli "toisessa" rivissä ilman näkymää lammelle. Pienen kädenväännön jälkeen saatiin bungalow vaihdettua. Totesivat että tarjoavat eturivin bungaloweja vain jos matkanjärjestäjä niitä on toivonut. Eli seuraaville reissaajille ehdottomasti pyyntö kyseisistä bungaloweista. Bungalowit olivat oikein hienoja Bungalowin terassin edessä 10-20m päässä olevalla lammella nähtiin siis noin 100 norsua joka ilta, kirahveja, pari leijonaa ja jopa virtahepo. Todella luonnonläheinen paikka.. Illalla norsut piti niin kovaa meteliä ettei nukutuksi meinannut saada :-). Safariajoilla nähtiin lukuisia leijonia muutaman metrin päästä, leopardi, norsuja, seeproja, shakaaleja ym. ym. Sapuska oli taas oikein hyvää ja palvelu pelasi. Lähdettäessä seuraavaan kohteeseen kiitoradan (=hiekkatien) toisessa päässä oli norsu ja kiitoradan poikki juoksi kirahvi koneen edestä 🙂

- Camp Okavango. Rauhallisempi safari-kohde mutta myös oikein loistava. Nähtiin taas krokotiileja, virtahepoja, kirahveja ja norsuja sekä monisatapäinen puhvelilauma joka meni kävelysafarilla meidän vierestä. Majoitus oli viimeisen päälle ja opas jälleen loistava. Leopardi oli meidän viereisen bungalowin ääressä illalliselta palatessamme ilmeisesti odottelemassa omaa sapuskaansa. Hieno paikka!
Paluulennot sujuivat ongelmitta eli kaikki toimi meidän mielestä jopa yli odotusten.
 
Kaikki oppaat olivat erittäin ammattitaitoisia ja luotin heidän osaamiseensa ja arviointikykyynsä täysin. Matka oli erittäin luonnonläheinen ja vaatii hieman joustavuutta ja ymmärrystä. Ei voi odottaa samaa kuin kotona :-). Meille se kävi erittäin hyvin ja saimme muistojen lippaisiin paljon koko loppuelämäksi. Voin halutessasi antaa suosituksia muille asiakkaillesi ja saat käyttää tästä palautteesta valitsemiasi osia markkinoinnissa.
 
Lauralla oli pieniä vatsaongelmaa ehkä malaronen sivuvaikutuksena ja itselläkin toimi aika vaivattomasti :-). Ei mitään pahempaa kuitenkaan eikä estänyt mitään toimintaa. Matka oli siis erittäin hyvin onnistunut! Iso kiitos järjestelyistä ja voin tosiaan suositella lämpimästi (niin kuin olen jo tehnyt).
 
Terveisin,
 
Mikko
25.01.2016 Etelä- Afrikan matka

Hei Jannika,
Etelä-Afrikan matkamme ylitti odotuksemme.
Kiitos erittäin hyvin järjestetystä matkastamme Kapkaupungista viinialueen kautta Madikwen reservaattiin safarille.
Kapkaupungin ja viinialueen opaspalvelut olivat huippuluokkaa, kiitos Markille.
Viinialueen polkupyöräretki oli mielenkiintoinen matka Etelä-Afrikan viineihin ja Stellenboschin maisemiin.
Tuningi Safari Lodgen miljöö, herkullinen ruoka sekä henkilökunnan osaava ja ystävällinen asiakaspalvelu olivat Palvelua Parhaimmillaan. Safariopas oli todella ammattitaitoinen.
Matka on kokemuksena ylivertainen, omaa luokkaansa elämässämme.
 
Hyvää Talven jatkoa,
 
Sydämellisesti
 
Ritva perheineen

25.01.2016 Etelä- Afrikan matka

Hei Jannika,
Etelä-Afrikan matkamme ylitti odotuksemme.
Kiitos erittäin hyvin järjestetystä matkastamme Kapkaupungista viinialueen kautta Madikwen reservaattiin safarille.
Kapkaupungin ja viinialueen opaspalvelut olivat huippuluokkaa, kiitos Markille.
Viinialueen polkupyöräretki oli mielenkiintoinen matka Etelä-Afrikan viineihin ja Stellenboschin maisemiin.
Tuningi Safari Lodgen miljöö, herkullinen ruoka sekä henkilökunnan osaava ja ystävällinen asiakaspalvelu olivat Palvelua Parhaimmillaan. Safariopas oli todella ammattitaitoinen.
Matka on kokemuksena ylivertainen, omaa luokkaansa elämässämme.
 
Hyvää Talven jatkoa,
 
Sydämellisesti
 
Ritva perheineen

15.01.2016

Hei Jannika,

Viikko sitten palattiin todella ihanalta reissulta. Kiitos sinulle  järjestelyistä, kaikki pelasi loistavasti eikä mitään kommelluksia  sattunut. Hyvää alkanutta vuotta!
Anneli ja Matti

20.10.2015 Botswanan matka

 Hei Jannika,


Kiitos kaikista matkajärjestelyistä, meillä oli hieno matka, yksi upeimmista matkoistamme!


Lennot ja kaikki kuljetukset ja siirtymiset sujuivat hyvin. Safariajot ja -retket olivat upeita ja henkilökunta ystävällistä. Meillä oli oppaina Xuganassa Allen, Moremissa Mod ja Savutissa Chief. Kaikki oppaat olivat todella ammattitaitoisia,asiantuntevia ja innostuneita ja heidän kiinnostuksensa luontoon ja kunnioituksensa eläimiä kohtaan teki meihin suuren vaikutuksen. Meillä oli suuret odotukset, mutta matka ylitti kaikki odotuksemme. Kaikkien isojen eläimien lisäksi näimme 120 uutta lintulajia ja poikamme sai otettua upeita valokuvia. Meillä oli valtavasti kysymyksiä ja oppailta löytyi vastaus kaikkiin kysymyksiimme. Oppaiden tietämys eläimistä ja luonnosta oli valtava.
Ruoka oli hyvää ja koko henkilökunta todella ystävällisiä. Jannen ja Jennan ruoka-aineallergiat oli huomioitu hyvin jokaisessa paikassa.


Ainoa ikävä yllätys olivat hiiret Xuganassa huoneessa 7 ja Savutissa huoneessa 10. Xuganassa hiiret olivat ainoastaan kattoparruissa. Savutissa hiiret tulivat huoneeseen vasta viimeisenä iltana , mutta ne tulivat myös lattialle ja ilmeisesti niiden mukana kirput huoneen sänkyyn. Henkilökunta Savutissa oli hiiristä hyvin pahoillaan, mutta asialle ei enää samana iltana voitu tehdä mitään.


Ilman sinua emme todennäköisesti olisi osanneet valita matkakohteeksemme  Botswanaa , mutta olimme kaikki ehdottomasti sitä mieltä että Botswana oli  meille paras vaihtoehto. Näimme kolme hyvin erilaista leiriä, ja meistä oli hienoa olla safarilla paikassa, jossa luontoa ja eläimiä kunnioitetaan niin paljon. Erityisesti poikamme arvosti suuresti sitä, että safariajot tapahtuivat eläinten ehdoilla ja että eläimiä pyrittiin olemaan häiritsemättä.


Yst.terv.
Marjut

22.05.2015 Etelä-Afrikka

Hei Jannika,


kotona taas, ja takana aivan mahtavan ihana matka! Kaunis kiitos sinulle kaikista hyvistä järjestelyistä! Kaikki sujui kuin rasvattu, täydellistä organisointia joka vaiheessa 🙂


Kaikki oli ihanaa, mutta ehkä kaikkein paras oli Chapungu. Siellä saimme upeimmat eläinkokemukset ja ihanan intiimin vastaanoton, mahtavan rangerin ja ehkä ikinä parhaan syömäni aterian. Plus että kirahvit ja kudut kävivät moikkailemassa meitä oman terassimme äärellä… täydellistä 🙂


Myös Nottens oli juuri niin hyvä kuin saattoi odottaakin, siellä ehkä hieman erilainen tunnelma kun oli paljon äänekkäitä amerikkalaisia, mutta oikein mahtava kokemus sekin ja täydellinen paikka!


Victoria Falls on aivan omaa luokkaansa, se täytyy nähdä ennen kuin voi uskoa miten mahtava se on. Ilala lodge oli mainio majoituspaikka, ja kaupunkikierros ja kotilounas erinomainen. Lisäksi päädyimme vielä omin päin helikopterikierrokselle sekä kävelylle leijonien kanssa, jotka molemmat olivat myös unohtumattomia kokemuksia.


Rovos Rail oli oikein sopiva matkan päätteeksi, koska sen rauhallinen meno antoi mahdollisuuden rentoutua, kertailla matkan kokemuksia (ja kerätä vielä muutama lisäkilo mahtavien herkkupöytien ääressä 🙂 Kyllä Rovos Rail on täysin maineensa veroinen. Matkan päätteeksi Pretorian asemalla itse Rohan Vos tuli kättelemään, mikä tietysti oli piste ii:n päälle.


Vielä viime metreillä saimme nauttia ihanan nopean sight seeingin Pretoriassa, kun kuljettaja ajoi Union Buildings -kukkulan kautta niin että pääsimme katsomaan upeaa maisemaa ja puutarhaa ennen kuin jatkoimme matkaa lentokentälle. Ja hän vinkkasi meitä jättämään laukut Intercontinentaliin lentokentäjän viereen, niin ei tarvinnut odottaa koko päivää lentokentällä kun lento oli vasta illalla. Nautimme siis rauhassa hotellin suojissa ja kävimme shoppailemassa Sandton cityssä.
Ihana matka, kiitos Jannika!


t. Virpi & Arto
P.S. ei varmastikaan jää viimeiseksi Etelä-Afrikan matkaksi… 🙂

02.03.2015 Etelä-Afrikka

Hei,


Matka oli aivan upea. Koko perheen mukaan paras loma tähän mennessä.


Järjestelyt toimivat tosi hyvin. Oppaat ja kuljettajat olivat ihanan ystävällisiä ja asiantuntevia. Opimme matkan aikana todella paljon historiasta ja luonnosta. Ihastuimme maisemiin ja luontoon kaikissa paikoissa. Grootbosissa ja safarilla majoitus oli aivan loistava, kun olimme koko perhe käytännössä samoissa tiloissa, mutta kuitenkin sekä lapsilla että aikuisilla oli omaa rauhaa. Grootbosissa asuntojen välissä oli väliovi.


Bay-hotelli oli ehkä lopulta hieman ’posh’ lapsiperheelle. Altailla oli aika lailla varttunutta väkeä. Toisaalta se ei haitannut, koska olimme lähes koko ajan menossa. Safari oli aivan ainutlaatuinen kokemus. Lodge oli upea. Meillä oli oma uima-allas, jonka laidalta näimme mm. elefanttien marssivan ohitse. Kylpyhuoneissa oli ikkunat lattiasta kattoon, joten näkymä luontoon oli jatkuvasti läsnä. Katselimme sisältä mm. paviaaneja ja jotain monista vuohieläimistä, jotka kaikessa rauhassa käyskentelivät pihamaalla. Henkilökunta ja järjestelyt olivat upeita. Söimme yhtenä iltana illallisen ulkona luonnossa ja muinakin iltoina eri paikoissa.


Safariopas ja jäljittäjä olivat tosi osaavia ja mukavia. He todella tekivät töitä, että löysimme kaikki big five eläimet. Näimme sekä leopardin että leijonan poikasineen, paljon norsuja, virtahevon myös maalla, kirahveja, seeproja, villikoiria, impaloja, hyeenoja ja lopulta myös sarvikuonon. Yhtenä iltana seurasimme villikoirien metsästystä, kun ne juoksivat impaloita kiinni. Kiitos sinulle avustasi. Emme mitenkään olosi itse osanneet järjestää vastaavaa matkaa retkineen päivineen.


T: Kati

15.02.2015 Etelä-Afrikka

1. Matkan ohjelma toteutui sovitusti.


2. Lennot: Tänä päivänä ongelmallisia saattavat olla lennot, jotka on kirjoitettu eri lipuille ja joissa eri allianssiin kuuluvat yhtiöt operoivat. Yksi asia on, että matkalaukut eivät siinä tapauksessa siirry lennolta toiselle vaan laukut on otettava ulos ja chekattava uudestaan sisään. Ongelmaa vähentää se, jos vaihtoaikaa on riittävästi (>2h). Toinen ongelma voi syntyä, jos lento on myöhässä ja seuraava lento on eri allianssin yhtiöllä. Se ei varmasti odota ja kuka on korvausvelvollinen, jos jää lennolta? Mielestäni ainoa paikka, josta voi hakea korvausta on matkavakuutus. Meillä tällaisia mahdollisesti ongelmallisia lentoja oli vain yksi: Hoedspruit – Johannesburg. Onneksi siinä oli 5h vaihtoaikaa. Kolmen lentoa myöhästyi teknisten ongelmien takia. (a) KLM Amsterdam-Kapkaupunki 1h (b) SA Express  Kapkaupunki – Hoedspruit 45min (c) SA Express Hoedspruit – Johannesburg 10min. Onneksi näistä ei aiheutunut ongelmia. Todellinen painajainen vaihtopaikkana on Pariisi, minne paluulentomme saapui ja vaihtoaikaa oli n. 1,5h. Vain ranskalaiset pystyvät tekemään niin sekavan kentän. Terminaaleja on varmaan kymmenen, sijaitsevat kaukana toisistaan ja joutuu kävelemään pitkiä matkoja, käyttämään junaa ja bussia sekä seuraamaan epäselviä ja epäloogisia opasteita. Minä en helposti mene enää minnekään Pariisin kautta. Meillä kesti tunnin päästä saapumisportilta Finnairin lähtöportille ja jouduimme 3 kertaa kysymään minne pitäisi mennä! 1,5 tuntia on aivan liian lyhyt aika ruuhka-aikoina.


3. Kapkaupungin hotellin aamiainen ei ollut mitenkään erikoinen. Huone oli hyvä ja tilava.


4. Tipping: Juomarahasysteemi on hieman samanlainen kuin USA:ssa: joka paikassa pitää antaa juomarahaa. Minä en ole moiseen koskaan tottunut ja tykännyt. Jos noudattaa juomarahoista annettuja osviittoja, rahaa menee 10pv matkan aikana helposti yli 200EUR. Yksi syy minkä vuoksi useimmiten matkustan lomalle kaukoitään on se, ettei siellä kukaan jää juomarahoja norkoilemaan. Esim. Singaporessa hallituksen ohje on ”We do not encourage tipping”. Kyllä minäkin Kaukoidässä annan juomarahoja, mutta silloin palvelu on ollut selvästi normaalia parempaa ja yksilöllisempää.


5. Tintswalo Lodge: Korkeatasoinen paikka, jossa yksilöllinen palvelu. Olimme 2 pv ainoat vieraat. Hieno kokemus ja hyvä opas ja tracker. Muonitus oli hyvää ja illallisesta voi sanoa, että se oli ”fine dining” tasoa. Ainoa, pikku seikka, jota voisi ohjeistaa selkeämmin, oli mitä juomia sisältyy ”all inclusive” hintaan. ”Premium spirits” on liian ylimalkainen määrittely. Esimerkkinä voin sanoa ginistä: minulle Bombay Saphire on standard-tasoinen gini, mutta siellä se oli Premium-tasoinen. Minulle Premium-tasoinen gini on Hendricks, joka on 50% kalliimpaa kuin Bombay. Tämä on pikku juttu, mutta joku voi ottaa siitä herneen nenään.


6. Kokonaisuutena matka oli ”once in a lifetime”. Matkat ovat pitkiä, mutta vaivansa arvoisia. Business-luokan liput helpottavat merkittävästi pitkiä lentoja.


7. Kiitos järjestelyistä!

13.01.2015 Etelä-Afrikka

Tervehdys,
Ja parhainta vuotta 2015!                                                                                                                  

Palasimme Etelä-Afrikan matkaltamme viikko sitten, ja matka on vielä elävästi mielessämme. Se onnistui kaikilta osiltaan aivan erinomaisesti, suuri kiitos! Kaikki järjestelyt toimivat hienosti, aikataulut pitivät, kohteet olivat meille sopivat ja mielenkiintoiset – joten voimme olla vain erittäin tyytyväisiä. Jos/kun palaamme eteläiseen Afrikkaan niin otamme varmasti uudelleen yhteyttä sinuun, samaten jos/kun ystävämme ovat sinnepäin menossa niin suosittelemme toimistoasi.

Parhainta jatkoa!
Hannu & Kristiina

08.01.2015

Hello,                                                                                                                                                                                                                                                        
 
Suuret kiitokset taas kaikista järjestelyistä !! Kaikki toimi erittäin hyvin, eikä mitään ongelmia ollut. Matka oli tosi mukava ja saas nähdä vieläkö palaamme…varmaan Majoitukset oli kaikki oikein sopivia.
 
Hyvää alkanutta vuotta toivottaen,
 
Koivulat

05.01.2015

Jannika, olemme taas täällä pakkasen kourissa. Kaikki meni hyvin ja olemme erittäin tyytyväisiä matkaan ja sen järjestelyihin. Muutama huomio tähän. Kolme erilaista kohdetta toimi oikein hyvin. Kapkaupungin keskusta-alue oli mukavan pieni, vilkas ja mahtavissa puitteissa. Cape Milner oli toimiva ja ystävällinen, ehkä paras kaikista kolmesta.


Stellenbosch oli pieni rauhallinen, kävelemällä hallittava kokonaisuus. Hotelli oli OK, muttei tunnelmaltaan yhtä hyvä kuin CM. Viinikierrokset olivat mielenkiintoisia.
Kambaku oli palveluiltaan kiusallisen runsas ja tarjosi hurjan game drive-paketin, jota nyt kyllä hyvin kolme päivää kesti. Henkilökohtaisesti harmitti kävelymahdollisuuksien puute.


Olimme eläinten suhteen hyvin onnekkaita, kaikki nähtiin. Once in lifetime oli savannikoirien suuri havaittu määrä, paikallinen 9 lauma nähtiin ja sen lisäksi 40+ lauma jonka keskellä vietimme lähes puoli tuntia !


Kaikki kuljetukset toimivat moitteettomasti. Opastetut kierrokset ja olivat mahtavia samoin oppaat (Sheryze ja Jacqueline), kierrosten määrä oli juuri sopiva. Lapset pärjäsivät hyvin, mitään terveys- tai muita ongelmia ei ollut.


Lentomatkat olivat tietysti rasittavia, 3-5 terminaalien vaihto Heathrowssa on hankalan pitkä ja parin tunnin vaihtoaika riittää vain ihanteellisissa olosuhteissa.
Mopane-projekti ei onnistunut kovin hyvin, puistosta ei tietystikään saa viedä mitään pois – ei edes polttopuita. Perhosten sesonki on myöhemmin, Stellenboschissa näin kuitenkin kuinka perhosten kotelokopista kehrättiin silkkiä. Kuivattuja toukkia ei löytynyt syötäviksi, Mopane-puita puistossa kyllä oli ja oppaat osasivat kertoa puun monista käyttömahdollisuuksista.


Kiitos vielä kerran ja hyvää vuodenjatkoa,
T. Ismo

16.12.2014

Terve Jannika,                                                                                                                                 
 
ja valtavasti kiitoksia todella hienoista järjestelyistä ja matkasta ylipäätänsä! Sirpa sanoo, että hän on aivan sanaton, eli hän ei voi muuta sanoa! Häntä muistettiin kaikkialla, missä oltiin, eli hänen syntyäpäiväänsä vietettiin monta kertaa!
 
Kaikki meni nappiin, eli lennot ja matkat menivät täysin suunnitellusti, sää suosi meitä (Table Mountain oli suljettu, mutta avattiin juuri sinä päivän kun olimme sinne menossa), majoitukset olivat kaikki todella hyviä, Pam oli todella hyvä opas ja tiesi aivan valtavasti kaikesta, ravintolat toimivat hyvin, Tintswalossa näimme aivan valtavasti eläimiä ja trackerit olivat aivan uskomattomia, jne. Ohjelma oli hyvin laadittu, eli näimme valtavasti, mutta meillä oli myös vapaapäiviä niin, että ehti myös nauttia itse lomasta. Paluumatka oli aika pitkä, mutta koska aikaero ei ole, niin siitäkin toipuminen meni yllättävän hyvin.
 
Cape Town ympäristöineen oli paljon mielenkintoisempi kuin olin olettanut, ja opimme paljon sen (ja ylipäätänsä) historiasta. Eli se on todella paljon enemmän kuin vain Hyvän Toivon Niemi. Siellä oli myös paljon turvallisempaa kuin mitä tuttavat olivat sanoneet, eli me emme nähneet tai kokeneet mitään ongelmia. Nähtävästi nuo 2010 kisat muuttivat kaupunkia aika paljon siistimpään suuntaan.
 
Franschhoek ja (Stellwnbosch) viinialue oli kuin olisi palannut Kaliforniaan, hyvin tutun ja mukavan tuntusta. Ehkä näin viiniystävälle kaikki viinit olivat hieman nuoria, mutta esimerkiksi Vergelegen ja Morgenster tarjoilivat tastingissa yli 10v vanhoja viinejä. Franscchoek oli kiva pieni kaupunki, ja Tasting Room oli oikein mielenkiintoinen.
 
Tintswalossa sovimme muutaman siellä olleen tyypin kanssa, että laitamme dropboxiin jotain videoita ja kuvia, koska yhdellä porukalla näimme kahden sarvikuonon taistelun, joka on kuulemma todella harvinaista. Safarit ja luonto olivat kyllä parasta matkasta (lennot pienkoneellakin oli hauskaa). Tiesin, että olin järjestänyt Sirpalle hyvän matkan kun näin miten hän liikuttui katsellessaan kaikki kauniita eläimiä. Ja paikka itsessään oli aivan mahtava, niin kuin henkilökuntakin.
 
Olemme jo näyttäneet kuvia ja videoita joillekin ystävillemme, ja näytämme vielä lisää joulun aikana. Parille henkilölle on jo mennyt yhteystietosi, mutta en tietenkään voi luvata mitään yhteydenottoja. Jos joku kysyy, niin suosittelen ehdottomasti!

Kiitos vielä kerran, tack, Jannika!

Cheers,
HeGe

Mielipiteesi on meille tärkeä. Lähetä palautetta. Kiitos!