SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78
 • Text Hover
SUOSIKKISAFARIT

   

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
Kruger / Etelä-Afrikka

Kruger on Afrikan vanhin kansallispuisto. Sen perusti jo vuonna 1898 silloisen Transvaalin vapaavaltion presidentti Paul Kruger. Puisto käsittää 2 miljoonaa hehtaaria kumpuilevaa pensassavannia ja kuivaa tasankoa. Se on n. 350 km pitkä ja enintään 100 km leveä, eli pinta-alaltaan osapuilleen Israelin kokoinen kaistale.   Krugerille ei löydy vertaistaan faunan ja floran moninaisuudessa ja runsaudessa. Siellä on mm. 336 erilaista puuta, 147 nisäkästä, 507 lintulajia, 34 sammakkoeläintä, 114 matelijaa ja lisäksi 49 kalalajia. Kansallispuistossa käy vuodessa lähes kaksi miljoonaa matkailijaa. Kokonsa ansiosta siellä on kuitenkin tilaa ja väljyyttä. Joulukuussa voi safarireiteillä kuitenkin olla ajoittain pientä ruuhkaa. Krugerin sisällä on useita eri leirejä, jotka tarjoavat majoitusta ja ruokailua sekä opastettuja safaripalveluja. Niissä on myös elintarvike- ja matkamuistokaupat ja suurimmassa jopa golf-kenttä, elokuvateatteri ja lääkäriasema. Krugeriin voi mennä joko vuokra-autolla tai ryhmän mukana. Hyvä opas on hintansa arvoinen jokaiselle. Viralliset safarioppaat tuntevat tiet ja reitit ja kertovat mielellään eläimistä ja kasveista. Autoja pysäytellään ja tietoja jaetaan,  jotta kaikki saisivat nähdä Afrikan Big Five -eläimet (leijona, leopardi, elefantti, sarvikuono ja afrikanpuhveli).

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
Maasai Mara / Kenia

Maasai Mara on legendaarinen luonnonsuojelualue Kenian ja Tansanian rajalla. Maasai Mara ja Serengetin kansallispuisto muodostavat ainutlaatuisen ekosysteemin maailmassa. Se elättää miljoonia märehtijöitä, kissapetoja ja lukuisan joukon muita suuria ja pienempia nisäkäslajeja sekä lintuja, matelijoita ja hyönteisiä. Maasai Mara lumoaa myös kauneudellaan Se on juuri sellaista avaraa, sateenvarjoakasioiden täplittämää savannimaisemaa kuin tunnemme luonto-ohjelmista ja elokuvista. Mara sijaitsee Itä-Afrikan hautavajoamassa. Vajoaman pohjalle syntyneen savannitasangon molemmin puolin kohoavat sammuneiden tulivuorten harjanteet hieman yli 2000 metrin korkeuteen saakka. Maasai Mara on kuuluisa kahdesta asiasta. Toinen on gnu-antilooppien, thomsonin gasellien ja seeprojen vuotuinen vaellus Serengetistä Maraan ja takaisin. Noin kahden miljoonan ruohonsyöjän lauma seuraa sateiden kiertokulkua ja siirtyy laiduntamaan Maraan. Leijonat ja muut saalistajat seuraavat antilooppeja.Varsinkin Mara-joen ylitys on uskomaton luonnonnäytelmä. Kymmenettuhannet eläimet vyöryvät jyrkkiä rantapenkereitä alas Mara-jokeen ja kahlaavat joen yli vastarannalle. Toinen ominaispiirre on maasai-kansa ja heidän kylänsä, kraalit. Maasait ovat punaisiin viittoihin ja värikkäisiin koruihin sonnustautuneita, pitkänhuiskeita paimentolaisia. Maasai-kansa elää yhä perinteisestä karjankasvatuksesta, mutta yhä enenevästi myös matkailu tuo heille tuloja. Luonnonsuojelualueen ympärille on perustettu suojeluvyöhykkeitä, joissa eläimet ja ihmiset, matkailijat ja paikalliset voivat elää sopusoinnussa keskenään, kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
Serengeti / Tansania

Serengeti on yksi maailman suurista ja tärkeistä kansallispuistoista. Sen ja läheisten suojelualueiden, kuten mm. Ngorongoron, yhteinen pinta-ala on n.  25.000 km2.  Lajistoltaan kansallispuisto on vertaansa vailla. Loppumattomalla ruohikkotasangolla elää miljoonia ruohonsyöjiä ja vahva ja elinvoimainen saalistajakanta. Serengetissä elävät kaikki Afrikan savannien suuret nisäkkäät. Nopeat gepardit ovat tasagoilla elementissään. Ruohikolla ne pääsevät esteettömästi kiihdyttämään saaliinsa perään. Serengetiin ja Maasai Maraan voi mennä muutenkin kuin ”ruohonsyöjien suuren vaelluksen” aikaan. Suurpetoja ja antilooppeja on paikalla kaikkina vuoden aikoina ja norsutkin palaavat evakkovuoriltaan takaisin. Ne nimittäin inhoavat gnuiden mölinää ja tungosta savannin ruokapöydissä. Serengeti sijaitsee Itä-Afrikan hautavajoamassa, Pohjois-Tansanian savannitasangolla. Serengetin kyljessä on kiinni kuuluisa Ngorongoron tulivuorikraateri ja sitä ympäröivä luonnonsuojelualue. Itään päin mentäessä seuraavat Tarangiren, Lake Manyaran, Arushan ja Kilimajaron kansallispuistot. Tansanian luontoparatiisit rajoittuvat Kenian rajalla Maasai Maran kansalliseen suojelualueeseen ja Amboselin kansallispuistoon. Monet yhdistävät Serengetin ja muiden lähipuistojen safarit viikon kestävään Kilimanjaron vaellukseen tai aurinkolomaan Sansibarin saarella.

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
South Luangwa / Sambia

South Luangwa sijaitsee Sambian koillisosassa, aivan Malawin rajan läheisyydessä. Se on Afrikan kätketty aarre ja runsaan kissapetokantansa ansiosta lempinimeltään Leopardilaakso. Majoituspaikkoja on vähän ja safariajolla voi mennä hyvä tovi kohtaamatta muita autoja ja ihmisiä. Eläimiä kuitenkin riittää. Big Fivestä jää puuttumaan vain sarvikuono. Muiden suurten nisäkkäinen ja harvinaisten lintujen bongaaminen täällä on ainakin yhtä todennäköistä kuin missä tahansa muussa isossa kansallispuistossa. South Luangwassa on muutamia kiinnostavia kotoperäisiä eläimiä, kuten Rhodesian- eli Thornicroftin kirahvi ja aroseepran alalaji eli Crawshain seepra. Tätä raitaveikkoa on vaikea erottaa muista seeproista, mutta Rhodesian kirahvin tunnistaa melko helposti. Se on lajitovereihinsa nähden hyvin pitkäkaulainen ja tummahipiäinen otus, jonka epäsäännölliset, mustan- tai ruskeankirjavat läiskät on räiskäisty kellertävälle pohjalle. Harvinaisia Thornicroftin kirahveja on laskettu olevan jäljellä Luangwa-joen varsilla ja sen miombo-pensaikoissa n. 1500 eläimen kanta. Myös norsu- ja virtahepopopulaatiot ovat kansallispuistossa merkittävää luokkaa. South Luangwa on erityisen kuuluisa kävelysafareistaan. Ne ovat mukavaa liikunnallista vastapainoa avojeepeillä tehtäville safariajoille. Safarikävelyllä edetään aseistetun safarioppaan johdolla. Maastoautolla pääsee aina paremmin katselu- ja kuvausetäisyydelle, mutta jalkaisin huomaa läheltä kasvit, hyönteiset, jäljet ja jätökset. Nekin kuuluvat olennaisena osana Afrikan luonnon suureen ja mielenkiintoiseen kertomukseen

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
Chobe / Okavango Botswana

Botswanan matkalla näet kaksi erilaista ekosysteemiä, Okavangon suiston ja Choben kansallispuiston.  Molemmilla alueilla tehdään leppoisia kanootti- ja venesafareita, joilla näet rehevän rantakasvillisuuden, juovat ja kylpevät eläimet sekä kahlaajat ja muut linnut toisesta perspektiivistä, vedenpinnan tasalta.  Auringonlaskut sekä Okavangossa että Chobe-joella ovat vertaansa vailla.   Okavango-joen suisto on suurin sisämaan suistoalue Afrikassa. Angolan vuorilta tulevat tulvavedet muuttavat rutikuivan Kalaharin autiomaan kukoistavaksi paratiisiksi. Delta koostuu paryrusruokorämeistä,  tulvatasangolle syntyneistä ruovikoista ja niiden välisestä kanavaverkostosta. Choben kansallipuisto on n. 10.000 m2 kokoinen. Sen kosteikkojen, metsäisten tasankojen ja jokirantaluonnon monimuotoisuus on häkellyttävä. Puistoa ja jokirantoja kiertelee satojen elefanttien laumoja, jotka ovat vain pieniä etujoukkoja Afrikan suurimmasta, n. 120.000 yksilön norsukannasta. Toinen erikoisuus ovat kosteikoissa ja rannoilla viihtyvät vesiantiloopit, kuten harvinaiset puku-, liki- ja suoantiloopit eli sitatungat. Harvaan asuttu ja afrikkalaisittain vauras, timanteilla rikastunut maa pitää hyvää huolta matkailijoista. Chobessa on helppoa ymmärtää, miten turismissa panostetaan määrän sijasta laatuun. Mutta rahalle saa vastinetta. Majoitukset ovat korkeatasoisia ja ruuat gourmet-luokkaa.   Tarjolla on kuitenkin edullisempiakin vaihtoehtoja kuin ylellinen lodgemajoitus tai  jokilaivan notkuvat buffet-pöydät. Moni luonnonystävä haluaa kokeilla telttailusafaria. Se on liikkuvaa ja aktiivista luontoretkeilyä, jossa safaripäivän päätteeksi leiriydytään aina uuteen ympäristöön ja nuotiopaikkaan.

 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
Etosha / Namibia

Etoshan alue on karua puoliaavikkoa Namibian pohjoisosassa. Sen oshivambonkielinen nimi tarkoittaa suurta valkoista paikkaa. Nimitys johtuu Etoshan kansallispuiston sisällä olevasta suolapannusta. Se on laaja, kristallinvalkoinen suola-aavikko. Suolapannu muuttuu sadekauden aikana matalaksi järveksi, koska sinne virtaavat Ambomaan sadekauden valumavedet. Järven suolaisessa ja  mineraalipitoisessa vedessä viihtyvät niin flamingot ja pelikaanit kuin erilaiset haikaratkin.   Ankarat olosuhteet ovat jättäneet jälkensä kasveihin, eläimiin ja ihmisiin. Mutta kuivista olosuhteista huolimatta Etoshan fauna on yllättävän runsas ja elinvoimainen. Täällä näkeekin muualla Afrikassa harvinaisia ja erittäin uhanalaisia pensas- eli mustasarvikuonoja, komeita beisoja eli keihäsantilooppeja ja kotoperäisiä mustanaamaimpaloita. Lisäksi linnuissakin on oma Big Six, mm. täällä bongattavat  strutsit, sihteerilinnut ja kuningastrapit. Etoshan erikoisuus on eläinten tarkkailu juomapaikoilla. Siellä voit keskittyä kuvaamiseen n kaikessa rauhassa. Katselulavan tai -kopin hiljaisuudessa ja autiomaan kuivassa ja kuulaassa ilmassa on monesti levollisempaa perehtyä luontoon kuin auton kyydissä. Monet juomapaikat sijaisevat mukavasti safarileirien välisillä reiteillä. Myös itse leirien laitamille on kaivettu vesikuoppia. Valaistujen altaiden tarkkailu pimeän aikaan on aitoa ja mielenkiintoista tosiluonto-ohjelmaa. Etoshassa voi sekä leiriytyä omatoimisesti telttailualueilla että asua hyvin varustetuissa lodgeissa tai safarileireissä. Kansallispuistoon voi ajaa vuokra-autolla ensikertalainenkin kulkija. Reitit on kuitenkin hyvä suunnitella ennakolta. Varsinkin pitkät etäisyydet voivat aiheuttaa kokemattomalle autoilijalle yllätyksiä.