7. päivä
Serengeti, majoitus Kati Kati Tented Camp, täysihoito.
Legendaarisessa Serengetissä ajetaan aamu- ja iltasafarit. Serengeti on Afrikan ikoni ja television luonto-ohjelmista lähes kaikille tuttu kansallispuisto. Se on myös Tansanian kansallispuistojen vanhin ja suosituin. Serengetin ainutlaatuisuus perustuu paitsi savannimaisemiin, niin myös laiduntavien ruohonsyöjien, lähinnä gnu-antilooppien vuotuiseen muuttoon vihreämpien laitumien ja sateiden perässä Serengetistä Maasai Maraan ja takaisin.
Mutta Serengeti on maineensa arvoinen muinakin kuin suuren muuton aikoina. Eläinten määrä näilllä ravinteikkailla ruohotasangoilla on valtava. Antilooppien, gasellien, seeprojen jne. lukumäärät lasketaan miljoonissa ja sadoissa tuhansissa yksilöissä. Ruohonsyöjät elättävät puolestaan suuren joukon niitä saalistavia petoja kuten leijonia, leopardeja, gepardeja, hyeenoja ja villikoiria.
Kansallispuiston pinta-ala on 14.763 km2, mutta sitä ympäröivien suojelualueiden kanssa Serengeti muodostaa n. 25.000 km2:n ekosysteemin. Antilooppien ja koko muun eläinkunnan toimeentulo perustuu tärkeitä ravintoaineita sisältäviin heinäkasveihin, joita laiduntajat syövät kerroksittain eli kukin eläinlaji ruoansulatuksensa mukaan. Ruohosavannien ulkopuolella on metsä- ja pensassavanneja, joiden hallitsevia puita ovat mm. sateenvarjo- ja huiluakasiat, makkarapuut ja villitaatelit.
8. päivä
Serengeti, Ngorongoro, majoitus Rhino Lodge, täysihoito.
Serengetin aamusafarin jälkeen ajatte tarkaisin Ngorongoroon. Sielläkin on seuraavana aamuna on odotettavissa safariajo. Iltapäivän voitte kuitenkin vietää leppoisesti, levätä, virkistäytyä ja katsella maisemia huoneenne terassilta Rhino Lodgessa. Rhino Lodge on suojelualueen vanhin majoituspaikka. Se on perustettu jo vuonna 1934 suurriistan metsästäjiä, siirtomaaherroja ja seikkailijoita varten. Tuon ajan ja paikat tunnemme mm. John Waynen tähdittämästä Hatari-elokuvasta.
Ngorongoro kraatteri on Unescon maailman perintökohde. Geologisen maiseman lisäksi suojelun perustana on muusta maailmasta eristyksissä elävä, mutta kuitenkin tyypillinen afrikkalainen eläimistö. Kaldera on oma suljettu maailmansa, jossa syntyy, elää ja kuolee valtavasti eläimiä. Kraatterin reunat ovat naavaoksaista tiheää vuoristometsää ja pohjan tasanko on tyypillistä ruohosavannia, jossa erään kirjailijan mukaan: ”Afrikka ryöppyää silmille”.
9. päivä
Ngorongoro, majoitus Hotel Out Postissa tai vastaavassa, täysihoito.
Ngorongoron kraatteri on eläimistöltään kuin Nooan arkki. Kalderan pohjalla elää parhaimmillaan 25 000 suurta nisäkästä. Niistä kuitenkin valtaosa on gnu-antilooppeja.
Ngorongoron kraatterissa on todennäköisesti myös maailman tihein suurpetokanta. Leijonia lienee ainakin 100, täplähyeenoita tuhansia ja myös joitakin kymmeniä leopardeja ja gepardeja. Harvinaisin eläin on suippohuuli- eli mustasarvikuono. Niitä on kuitenkin vain muutamia yksilöitä jäljellä.