SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Tansanian telttasafari ja rantaloma

Kesto: 11 päivää

Tällä reissulla näette Pohjois-Tansanian luonnon ja eläimet kaikessa ylenpalttisuudessaan. Matkaan sisältyvät viisi kansallispuistoa ja luonnonsuojelualuetta kuuluvat maailman tunnetuimpien safarikohteiden joukkoon. Matka on yksilöllinen, edullinen ja kattava safari- ja rantalomapaketti, johon sisältyy myös valtaosa ruokailuista.  


Kohteiden suhteellisen lyhyestä etäisyydesta huolimatta jokainen alue on maisemiltaan ja luonnoltaan uniikki, aivan omanlaisensa. Arushan kansallispuisto on Mount Merun rinteillä, Tarangireä leimaavat jokimaisemat ja valtavat Baobab-puut, Lake Manyara on vihreä kaistale kuuluisan flamingojärven ja Itä-Afrikan hautavajoaman jyrkkärinteisten ja terävähuippuisten reunavuoren välissä. Ngorongoro on tulivuoren kraatteripohjalle kehittynyt ainutlaatuinen ekosysteemi.  Serengeti on loppumatonta ruohikkotasankoa eli savannia.


Rantalomaosuus vietetään Intian valtameren valkohiekkaiselle rannalla, lähellä Dar es Salaamia.

1. päivä

Lento Helsingistä Kilimanjaron lentokentälle.

 

2. päivä


Arusha, majoitus Moivara Lodgessa tai vastaavassa, täysihoito.

 

Lento saapuu aamulla Kilimanjaron kentälle. Oppaanne on vastassa ja kuljettaa teidät jeepillä Pohjois-Tansanian talouden ja safarimatkailun keskukseen, n. puolen miljoonan asukkaan Arushan kaupunkiin. Majoitutte Usa-joen rannalle, entiselle kahvitilalle saanerattuun lodgeen. Sen jälkeen tutustutte Afrikan pohjois-etelä-keskipisteessä olevaan vilkkaseen ja värikkääseen Arushaan. Opas pitää teille iltapäivällä seuraavien päivien ohjelmabriefin.


Majoitus: Moivaro Lodge 

 

3. päivä


Tarangiren kansallispuisto, telttamajoitus Lake Manyaran leirintäalue, täysihoito.

 

Aamiaisen jälkeen on n. kolmen tunnin ja 120 km:n ajo Tarangiren kansallispuistoon. Puisto on kuuluisa kolmesta asiasta: valtavista Baobab – eli apinanleipäpuista, elefanttilaumoista ja puihin kiipeilevistä leijonista.

 

Suurten nisäkkäiden, kuten norsujen, leijonien, seeprojen, gnu-antilooppien, kirahvien ja vesiantilooppien lisäksi Tarangire on lintuharrastajien paratiisi. Siellä on lähes 600 lintulajia. Puisto on mm. harvinaisten vihreiden papukaijojen eli naamiokaijasten koti.

 

Majoitus: Lake Manyaran leirintäalue. Teltta, makuupussit, lakanat, tyynyt ym. mitä tarvitaan sisältyvät palveluihin ja hintaan  

 

4. päivä

Serengeti, telttamajoitus Central Serengeti Public Campsite, täysihoito.

 

Aaamupalan jälkeen ajatte legendaariseen Serengetiin. Se on Afrikan ikoni ja monista television luonto-ohjelmista tuttu kansallispuisto. Serengetin tunnettuus perustuu paitsi savannimaisemiin, niin myös siellä laiduntavien ruohonsyöjien, kuten gnu-antilooppien vuotuiseen muuttoon vihreämpien laitumien ja sateiden perässä Serengetistä Maasai Maraan ja takaisin.

 

Mutta Serengeti on maineensa arvoinen muinakin kuin Great Migrationin aikoina. Eläinten määrä näilllä ravinteikkailla ruohotasangoilla on valtava. Antilooppien, gasellien, seeprojen jne. lukumäärät lasketaan miljoonissa ja sadoissa tuhansissa yksilöissä. Laiduntavat eläimet puolestaan antavat ravinnon suurelle joukolle petoja kuten leijonille, leopardeille ja gepardeille.

 

Kansallispuiston pinta-ala on 14.763 km2, mutta sitä ympäröivien suojelualueiden kanssa Serengeti muodostaa n. 25.000 km2:n ekosysteemin. Antilooppien ja koko muun eläinkunnan runsaus perustuu tärkeitä ravintoaineita sisältäviin heinäkasveihin, joita eläimet laiduntavat kerroksittain eli kukin eläinlaji syö omalle ruoansulatukselleen sopivia kasveja. Ruohosavannien ulkopuolella on metsä- ja pensassavanneja, joiden hallitsevia puita ovat mm. sateenvarjo- ja huiluakasiat, makkarapuut ja villitaatelit.

 
 
 
 

5. päivä


Serengeti, Ngorongoron kraatteri, telttamajoitus: Simba Public campsite Ngorongoro, täysihoito.

 

Aamupalan jälkeen lähdette kohti Maasai-kylää. Teillä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua paimentolaiskansa maasaiden elämään ja ostaa heidän käsityötuotteitaan. Maasait ovat paimentolaisia, jotka harjoittavat ikiaikaista elinkeinoaan eli nautojen, lampaiden ja vuohien hoitoa Pohjois-Tansaniassa, Kenian eteläisissä maakunnissa ja Samburun alueella Pohjois-Keniassa.

 

Maasait ovat pitkiä, solakoita ja arvonsa tuntevia paimentolaisia. He ovat säilyttäneet hämmästyttävän hyvin perinteisen elämäntapansa ja siihen liittyvät tavat, uskonnon ja kulttuurin. Maasaiden Engai-jumalan mukaan kaikki maailman naudat kuuluvat heille – myös suomalaiset. Maasait syntyivät maailmaan yhdessä lehmien kanssa, ja siksi vain heillä on ikiaikainen oikeus ryöstää, puolustaa ja hoitaa nautakarjaa. Miesten vaateparren perusta on punainen viitta eli shuka. Naiset ovat kietoutuneet vieläkin kirjavampiin kankaisiin eli kangoihin. Aikuisilla on lisäksi puhkotut ja venytetyt korvanlehdet sekä runsaasti värikkäitä nilkka-, kaula- ja rannekoruja sekä helmikirjailtuja vöitä.

 

Maasait ovat moniavioisia, ts. perheyhteisön eli kraalin päälliköllä saattaa olla kymmenenkin vaimoa. Yhteisön työjako noudattelee ikäryhmiä. Maasait on jaettu 7 ikäluokkaan, joilla kullakin on omat tehtävänsä ja velvollisuutensa. Tunnetuin ikäluokka lienee nuoret soturit eli moranit, jotka osoittavat taitoaan ja voimiaan hyppytanssilla. Moranit pomppivat pystysuoraan, korkealle ilmaan. Niin soturit kuin muutkin maasait käyttävät yhä edelleen ravinnokseen tuoretta naudan kurkusta valutettua verta, joka sekoitetaan maitoon ja nautitaan lämpimänä.

 

Maasai-kylän jälkeen jatkatte Ngorongoron tulivuorikraatterin pohjalle. Ngorongoron luonnonsuojelualue on pinta-alaltaan 8 292 km². Se on saanut nimensä samannimisen tulivuoren mukaan. Kraatteri kuuluu aikoinaan yli 5 km korkeaan tulivuoreen, joka romahti kasaan jättäen jälkeensä kattilamaisen muodostuman eli kalderan. 
Kraatteria reunustavat noin 600 metriä korkeat seinämät, ja sen harja nousee n. 2400 m:n korkeudelle merenpinnasta. Rinteillä on kosteita vuoristosademetsiä, joiden puut ovat kasvattaneet itselleen paksun sammalpeitteen. Suurin osa kalderan pohjaa on ruohotasankoa. Siellä laiduntavat suuret afrikanpuhvelilaumat, seeprat ja antiloopit. Suurpedoista leijona, hyeena, sakaali, gepardi ja leopardi saalistavat alueella.

 

6. päivä

 

Ngorongoro- Arusha, majoitus Impala Lodge, täysihoito

 


Aaamupalan jälkeen matka jatkuu kohti Arushaa. Saavutte sinne parahiksi lounasaikaan. Iltapäivällä voitte lepäillä hotellin uima-altaalla, käydä kaupungilla tai lähteä safarille läheiseen Arushan kansallispuistoon.

 

Arushan kansallispuisto sijaitsee mukavasti aivan kaupungin laidalla. Siitä huolimatta se on eläimistöltään monimuotoinen; luonnoltaan ja maisemiltaan kuin Pohjois-Tansania pienoiskoossa. Kansallispuistossa voitte nähdä kirahveja, afrikanpuhveleita, paviaaneja, norsuja, eri antilooppeja sekä harvinaisia musta-valkoisia ja tuuheahäntäisiä gueretsoja eli colobus-apinoita. Kasvillisuus on jakautunut vuoristosademetsään ja pieneen savannitasankoon.

 

Ngurdoto on sammunut tulivuori. Samaan tapaan kuin Ngorongorossa vuoren sisälle on muodostunut 3,6 km laaja ja 100 metriä syvä kaldera eli kattilan pohja. Se on syntynyt siten että tulivuoren magmapesäke on romahtanut sisään jonka seurauksena on syntynyt kaldera eli kattilan muotoinen laakso. Lisäksi käytte flamingoistaan kuuluisilla Momella-järvillä.

 

Majoitus: Impala Hotel Arusha

 
 
 

7. päivä

Arusha – Dar es Salaam


Majoitus: Amani Beach Hotel puolihoitoVarhaisaamiaisen jälkeen teillä on n. 600 km:n bussikuljetus Dar es Salamiin ja sieltä edelleen hotelliinne, Amani Beach Resortiin. Amani on todellinen paratiisihotelli 80 hehtaarin trooppisessa puutarhassa, turkoosin Intian valtameren rannalla. 
                       


 

Majoitus: Amani Beach Hotel

 

 

8.-9.päivä


Amani Beach Lodge 

Rentoudutte Dar es Salaamin rannoilla ja tutustutte afrikkalaiseen metropoliin. Aamiainen ja illallinen sisältyvät hintaan.

  

 
 
 

7. päivä

Arusha – Dar es Salaam


Majoitus: Amani Beach Hotel puolihoitoVarhaisaamiaisen jälkeen teillä on n. 600 km:n bussikuljetus Dar es Salamiin ja sieltä edelleen hotelliinne, Amani Beach Resortiin. Amani on todellinen paratiisihotelli 80 hehtaarin trooppisessa puutarhassa, turkoosin Intian valtameren rannalla. 
                       


 

Majoitus: Amani Beach Hotel

 

 

8.-9.päivä


Amani Beach Lodge 

Rentoudutte Dar es Salaamin rannoilla ja tutustutte afrikkalaiseen metropoliin. Aamiainen ja illallinen sisältyvät hintaan.

 

9.-10.päivä


Dar es Salaam, majoitus, Amani Beach Hotel, puolihoito.


Rentoudutte resortinne rannoilla tai tutustutte Tansanian ja koko Itä-Afrikan suurimpaan kaupunkiin. Dar es Salaam merkitsee arabiaksi rauhan taloa. Rauha on kutenkin kaukana on n. 4,5 miljoonan asukkaan metropolista. Siellä ei ole juurikaan merkittäviä historiallisia monumentteja, mutta on mielenkiintoista aistia modernin afrikkalaisen suurkaupungin syke ja rytmi ja katsella värikkäästi pukeutuneita ihmisiä. Itä-Afrikkalaisessa suurkaupungissa voi myös tehdä viimeiset tuliaisostokset.

 

10.päivä

Kotimatka alkaa
Kuljetus hotellista Dar es Salaamin lentokentälle. Lento kohti Suomea alkaa

 

  • Text Hover