SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Unelmien Afrikka, Botswana ja Viktorian putoukset

Kestö: 11 päivää

Botswanassa pääsette eläinten valtakuntaan. Harvaan asuttu, mutta vauras maa valittiin äskettäin maailman kiinnostavimmaksi luontokohteeksi. Häikäisevän luonnon lisäksi siellä on panostettu matkailijoiden viihtyvyyteen. Majoitus ja ruoka ovat huipputasoa ja majapaikkojen sijainti on optimaallinen keskellä luonnonsuojelualueita. Botswanan pinta-alasta lähes viidennes on suojelualueita. Kuuluisimpia niistä ovat Okavangon suistoalue ja Choben kansallispuisto. Yksi matkan kohokohdista ovat myös upeat Viktorian putoukset. Niitä ihailemme Zimbabwen puolelta. Matkalla on safarikohteiden osalta täysihoito.

1. päivä


Lähtö Suomesta


2. päivä


Saapuminen Johannesburgiin – lento jatkuu Viktorian putouksille


Ohjelma: Saavuttuanne Johannesburgin lentokentälle matka jatkuu lentäen Viktorian putouksille. Victoria Fallsin kaupungin lentokentällä suoritatte ensin viisumimaksun (30 USD single entry VISA), ja sieltä matka jatkuu majoitukseen, ajomatkaa noin 30 min. Saavuttuanne majoituspaikallenne Kingdom Hotelliin, teillä on aikaa hetki levätä ennen tutustumista lähiympäristöön ja lähtöä opastetulle retkelle Viktorian putouksille.


Putoukset sijaitsevat vain noin 5 minuutin kävelymatkan päästä hotellilta (puistomaksu sisältyy). Victorian putoukset kuuluvat UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Niiden paikallinen nimi on Mosi o Tunya eli suomeksi käännettynä ”savu, joka jylisee”. Henkeä salpaavat Viktorian putoukset sijaitsevat samannimisen (Victoris Falls) kylän tuntumassa Pohjois-Matabelemaassa. Kylä sai alkunsa vuonna 1905 kun silta Zimbabwen ja Sambian välillä avattiin. Putous on yli 1700 m leveä ja korkeutta on paikoin yli 100 m.


Majoitus: Kingdom Hotel , 1 yö


Sisältyy: yhteinen buffet-illallinen hotellilla. Illallisen aikana esiintyy paikallinen tanssiryhmä.

3. päivä


Botswana, Chobe-joki Ohjelma: Matka jatkuu Botswanan puolelle Chobe-joen varrelle, ajomatkaa on  noin 1h 30 min + rajan ylitys. Botswanaan ei tarvita viisumia, joten rajalla on ainostaan passintarkastus ja maahantulokaavakkeen täyttäminen. Saavuttuanne Chobe Safari Lodgeen teillä on aikaa rentoutua ennen illallista.


Majoitus on aivan Chobe-joen varrella. Kahden päivän aikana nautitte luonnosta Choben luonnonpuistossa, käytte jokisafarilla sekä avojeeppisafarilla. Lounaalla ja illallisella nautitte hyvästä ruuasta ja afrikkalaisesta tunnelmasta. Lodgessa on täysihoito ( juomat eivät sisälly). Majoitus sijaitsee ihan Choben luonnonpuiston vieressä. Puisto on kooltaan yli 11 000 m2. Alueelle on n. 100 000 elefanttia sekä paljon muita eläimiä. Veneretkellä on mahdollista nähdä  ainakin norsuja, virtahepoja, krokotiilejä, puhveleita, antilooppeja, sekä erilaisia kalastaja- ja kahlaajalintuja. Safari tehdään avojeepeillä ja siellä näkee leijonia, leopardeja, elefantteja, puhveleita, kirahveja, seeproja ym. elämiä.  


Majoitus: Chobe Safari Lodge , 2 yötä


Sisältyy: aamiainen, lounas ja illallinen


4. päivä


Botswana, Chobe-joki Ohjelma: Aamulla alkaa aikainen safariajo Choben luonnonpuistossa. Ajo kestää noin 3 tuntia. Aamiainen syödään vasta safarin jälkeen. Sitten on hetki aikaa rentoutua ennen lounasta ja iltapäivän jokisafaria Chobe-joella. Päivän päätteeksi nautitaan yhteinen illallinen.


MajoitusChobe Safari Lodge


Sisältyy: aamiainen, lounas, ja illallinen

5.-8. päivä


Savute Safari Lodge Ohjelma:


Aamupalan jälkeen on kuljetus Kasanen lentokentälle ja retki jatkuu pienlentokoneella Savuten tulvatasangoille, Choben kansallispuiston eteläosiin. Se on eläimistöltäää runsas ja rehevä savanni alue jonne suuri määrä seeproja sekä petoeläimiä vaeltavaa joka vuosi. Majoituminen Savute safari lodgessa on elämys. Lentoaika on noin 45 minuuttia ja matka kiitoradalta majapaikkaan Savute Safari Lodgelle on noin puoli tuntia. Majoituminen on korkeatasoisissa bungaloweissa. Aktiviteetit keskittyvät täällä safariajoihin aamuisin ja iltaisin. Lisäksi on tutustuminen kalliomaalauksiin Gubatsa Hills kallioilla.


Majoitus: Savute safari lodge , 3 yötä


Sisältyy: Täyshoito, kaikki juomat sisältyvät


8 – 10. päivä


Camp Moremi Aamulla ehditte vielä retkelle ennen lentoa pienkoneella seuraavaan safarikohteeseen, Camp Moremiin. Camp Moremi sijaitsee Moremin luonnonsuojelualueella, joka on osa Okavangon suistoa. Okavango käsittää lähes 16 000 km2. Siitä Moremin luonnonsuojelualueen osuus on noin kolmannes.


Suistoon eli deltaan on syntynyt monimuotoinen ja koko maailmassa ainutlaatuinen luontokokonaisuus. Se käsittää soita, avoimia vesistöjä, ruohostomaita, savanneja ja jokivarsimetsiä. Moremissa tehdään safariajoja aamuisin ja iltaisin sekä veneretkiä. Moremissa on runsas eläimistö ja siellä on mahdollista nähdä uhanalaisia hyeenakoiria (Wild dog). Myös Moremi sopii lintuharrastajille. Majoitus on korkeatasoisissa teltoissa, joissa on tilava yksityinen terassi.


Majoitus: Camp Moremi , 2 yötä


Sisältyy: täysihoito, myös kaikki juomat sisältyvät


10. päivä


Lento Mauniin ja kotimatka alkaa Ohjelma:


Ehditte vielä aamusafarille ennen aamupalaa ja lentoa pienkoneella Mauniin mistä matka jatkuu reittilennolla Johannesburgin kautta Suomeen.


11. päivä


Saapuminen Suomeen