SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Namibian kiertomatka

Kesto: 14 päivää

Namibian luonto on huikea kokemus kokeneellekin matkailijalle. Sen kansallispuistojen eläimet, kuten antiloopit, norsut ja leijonat ovat sopeutuneet kuuman aavikon karuihin olosuhteisiin. Myös ihminen on autiomaassa kovilla. Damaramaassa elää yhä paimentolainen alkuperäiskansa himbat. Heimo paimentaa edelleen vuohiaan ja nautojaan ja elää nykyajan mukavuuksien ulottumattomissa. Himbanaisten punainen ihonväri johtuu heidän aurinkorasvastaan, joka on sekoitus vuohenrasvaa ja okraa. Sossusvlein punaisilla hiekkadyyneillä on taianomaiset värit ja tunnelma. Namibian kaupungeissa Windhoekissa ja Swakopmundissa on entisten siirtomaaisäntien, saksalaisten arkkitehtuuria.

1. päivä


Saapuminen Windhoekiin

Saavutte Windhoekiin aamulla. Kuljettaja on teitä vastassa, ja ajaa teidät majoituspaikalle. Sitten ohjelmassa seuraavat lyhyt kaupunkikierros ja lounas. Ensimmäinen yö vietetään on Windhoekissa.


Lounas ja illallinen sisältyyvät hintaan.

Majoitus: esim. Casa Blanca


2. – 3. päivä


Waterberg (2 yötä)


Aamiaisen jälkeen lähdette ajamaan n. 250 km:n matkan maan keskiosaan, Waterbergin alueelle. Voitte nauttia luonnosta sekä majapaikalla että seuraavana päivänä Waterbergin luonnonsuojelualueella.

Eurooppalaisen kolonialismin historia on vahvasti läsnä, koska täällä alkuperäiskansa hererot hävisivät taistelunsa saksalaisia vastaan 1900-luvun alussa. Ylänköalue on vaikeapääsyistä. Sinne on siirretty monia Namibian uhanalaisia lajeja kuten sarvikuonoja ja mustahevosantilooppeja.

Illallinen sisältyy hintaan

Majoitus: http://www.indongolodge.com/


4. päivä


Etoshan luonnonpuistoAamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Etoshan luonnonpuistoa. Matkalla nautitaan lounas ja saavutte Etoshaan iltapäivällä. Majoitus on puistossa, Okakuejo Campissa. Sen yhteydessä on eläinten juomalammikko ja illalla on hauskaa katsella veden ääreen keräytyviä eläimiä.


Illallinen sisältyy hintaan.

Majoitus: Okakuejo Camp

5. päivä


Etoshan luonnonpuisto

Aamiaisen jälkeen on mahdollista ajella koko päivä Etoshan luonnonpuistossa sekä käydä suolajärvellä (Etosha Pan). Puistossa voi nähdä kaikki Big Fiven eläimet. Lounasaikaan pysähdytään Halali Campissa (lounas omaan laskuun). Matkan hintaan sisältyvä illallinen nautitaan majoituspaikassa.


llallinen sisältyy hintaan


Majoitus : Okakuejo Camp


6. – 7. päivä


Damaramaa

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Damaramaata. Sinne ajomatkaa on noin 4 tuntia. Majoitusalueella on esihistoriallisia kalliomaalauksia. Matkalla pysähdytte Himba-kylässä ja saatte kosketuksen tämän paimentolaiskansan mielenkiintoiseen kulttuuriin ja tapoihin.

Lounas on matkan aikana ja illallinen majoituspaikalla.
Iltapävällä rentoudutte ja tutustustutte kalliomaalauksiin ja lähiympäristöön.


7. päivä


Aavikkoelefantit.


Jännittävä aaavikkoelefanttien jäljitysretki tehdään safariautolla. Retken kesto on noin 3 h.


Lounas ja illallinen sisältyvät hintaan.


Majoitus: Twyfelfontein lodge


8. päivä


Swakopmund

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Swakopmundiin. Ajomatkaa on noin 4 tuntia. Matkan jälkeen on vapaata aikaa.


Lounas ja illallinen sisältyvät hintaan


Majoitus: Central guest house 


9. päivä


Swakopmund

Järjestämme toivomustenne mukaisia aktiviteetteja, kuten lisämaksullisen katamaraaniristeilyn tai maisemalennon. Oppaanne auttaa järjestelyissä. Vaihtoehtoisesti voitte tehdä kävelyjä pitkin rantaa, käydä ostoksilla ja markkinoilla.

Majoitus: sama kuin edellinen yö 


10. päivä


Sossusvlei

Aamiaisen jälkeen on aika jatkaa matkaa Sossuslvei-alueella. Matkalla pysähdytte Solitare kylässä, missä myydään aivan ihanaa omenapiirakkaa. Matka kulkee upean Gaub ja Kuiseb –vuoristoreitin halki. Hiekkadyynit ilmestyvät vähitellen maisemaan.

Illallinen majoituspaikalla sisältyy hintaan.

Majoitus: Desert Camp

11. päivä


Sossusvlei

Aikaisen aamupalan jälkeen matka jatkuu Sossuslvei -hiekkadyyneille. Voitte ottaa kuvia auringon hejastuksista dyyneillä ja kiipeillä hiekkakukkuloilla. Käytte myös Deadvlei-alueella.

Daedvlei on vaivansa arvoinen reissu: upeat maisemat ja noin 800 vuotta vanhoja akaasia-puita. Lounaaksi on hyvä palata takaisin, koska lämpötila nousee helposti lähelle +40*C. Lounaan nautitte taas Sossuvlei Lodgessa.

Iltapäivän voitte oleilla uima altaalla tai varjoisissa paikoissa. Ilman viilennyttyä on mahdollista käydä Sesriem Canyonilla. Lounas ja Illallinen majoituspaikalla sisältyvät hintaan.

Majoitus: sama kuin edellinen yönä.


12. päivä


Eteläinen Kalahari

Aamun ajomatka on n. 300 km. Saavuttuanne majoituspaikalle teillä on hetki aikaa rentoutua. Majoitutte aavikkotunnelmissa Bagatelle Kalahari Game Ranchilla. Saalistajat liikkuvat pimeässä, niinpä iltasafari on paras tapa nähdä leijonia, leopardeja ja gepardeja metsästämässä.


Lounas ja illallinen sisältyvät hinta


Majoitus: Bagatelle Kalahari Game Ranche


13. päivä


Eteläinen Kalahari


Ohjelmassa on rentoutumista sekä tutustuminen Bagatelle Game Ranchin gepardiprojektiin.


Lounas ja illallinen sisältyvät hinta


Majoitus: Bagatelle Kalahari Game Ranch


 
14. päivä


Windhoek

Iltapäivällä matka jatkuu kohti Winhoekin lentokenttää. Lento Suomeen lähtee iltapäivällä/illalla.

  • Text Hover
Hintaan sisältyy:
  • Majoitukset ohjelman mukaan
  • Kuljetus / autonvuokra
  • Englanninkielinen opas/kuljettaja mukana koko matkan aikana jos on valittu vaihtoehto oppaan kanssa
  • Lounaat ohjelman mukaan
  • Illalliset ohjelman mukaan
  • Retket mainittu ohjelmassa


 

Hintaan ei sisälly:
  • Matkavakuutus
  • Polttoaine matkan aikana
  • Ateriat ja retket jotka eivät ole mainittu ohjelmassa