SEARCH
Your address will show here +12 34 56 78

Etelä-Afrikka ja Rovos Rail –junamatka

Kesto: 15 päivää

Safari, luxusjuna ja Kapkaupunki. Mitä muuta voisikaan odottaa täysipainoiselta Etelä-Afrikan reissulta. Päivät ovat täynnä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Afrikan lämpimät illat kuuluvat makunautinnoille.


Tällä matkalla mennään heti syvälle Afrikan luontoon. Krugerin kansallispuiston safariajoilla olette eläinten valtakunnassa, suurella savannitasangolla ja jokivarsilla. Rovos Railin luxusjunassa on aikaa hengähtää ja rentoutua. Siellä voitte keskittyä maisemiin ja maistella monikulttuurisen eteläafrikkalaisen keittiön parhaat herkut. Kapkaupungissa odottaa toisenlainen eurooppalaisempi suurkaupunki, välimerellinen ilmasto ja monet historialliset kohteet ja ympäristöt.


Lähtö Helsingistä:


Kysykää meiltä lentoyhtiöistä, aikatauluista ja lentohinnoista!  

1. päivä: Saapuminen Johannesburgiin


Saavutte kansainvälisellä lennolla Johannesburgin lentokentälle. Johanneburgista jatkatte matkaa vajaan tunnin


lentomatkan ajan Nelspruitiin. Kuljettaja on teitä vastassa ja vie majoituspaikalle Plumbago Guest Houseen. Se sijaitsee Hazyview’ssä n. 60 km:n päässä Nelspruitista. Illallinen sisältyy hintaan.


Majoitus: Plumbago Guest House 


2. päivä: Hazyview – Krugerin luonnonpuisto


Nyt alkaa seikkailu! Heti aamupalan jälkeen lähdette kokopäiväretkelle Krugerin luonnonpuistoon. Opas on mukananne koko päivän ajan. Lounastauko pidetään puistossa (ei sisälly hintaan).


 Eläimet liikkuvat kansallispuistossa vapaasti. Alueella on mahdollista nähdä Big Five eli leijonia, norsuja, afrikanpuhveleita, leopardeja ja sarvikuonoja. Kruger kuuluu Afrikan tunnetuimpiin ja parhaiten hoidettuihin kansallispuistoihin. Sen perusti 1898 Transvaalin presidentti Paul Kruger. Leveydeltään n. 60 km ja pituudeltaan 350 km mittaisen puiston pinta-ala on yli 20.000 km2.


 Kansallispuiston eläinlajisto on runsas ja monimuotoinen Siellä on 147 nisäkäslajia ja  507 lintulajia sekä lisäksi 114 lajia matelijoita. Illallinen on majoituspaikalla.


 Majoitus: Plumbago Guest House


 3. – 5. päivä: Hazyview- Garonga


 Matkanne jatkuu oppaan johdolla Blyde River Canyonin kautta Garonga Safari Campiin. Upea Blyde River Canyon on maailmaan kolmanneksi suurin kanjoni. Sen kolmea lieriön muotoista ja kartiokattoista vuorta kutsutaan esikuviensa, afrikkalaisten ruokokattoisten savimajojen mukaan Tre Rondaveliksi eli kolmeksi pyörömajaksi.


 Saavutte iltapäiväksi Garongaan ja lähdette 3 tunnin jeeppisafarille oppaanne kanssa. Villieläimet liikkuvat vapaasti majoitusalueella. Seuraavien päivien ohjelmaan kuuluu 3 tunnin safarit aamuin ja illoin. Majoitutte luksusteltoissa ja kaikki ruokailut sekä juomat sisältyvät hintaan (myös alkoholijuomat). Yhtenä yönä on sään salliessa mahdollista majoittua sleep-outissa.


Majoitus: Garonga 

6. päivä: Lento Garonga – Johannesburg


 


Varhaisaamun safarin ja aamupalan jälkeen teillä on kuljetus Hoedspruitin lentokentälle. Tunnin lento Johannesburgiin lähtee klo.12.00. Johannesburgissa kuljettaja vie teidät majoituspaikalle The Residenceen, lentokentän läheisyydessä. Vapaata aikaa. Voitte kysyä meiltä neovoja Johannesburgin iltaa varten.


Majoitus: The Residence


7. päivä: Johannesburg – Pretoria, Rovos Rail


 Noin klo. 09.00 on mahdollista lähteä kiertämää Sowetoa paikallisoppaan seurassa. Sen jälkeen hän vie teidät
Pretorian asemalle, mistä Rovos Rail –juna lähtee klo 15.00. Paikalla on kuitenkin oltava tuntia aikaisemmin. 


Majoitus; Rovos Rail


 8. päivä: Oleskelua Rovos Rail -junalla

9. päivä: Rovos Raililla Kapkaupunkiin


 Saavutte Kapkaupunkiin n. klo 18.00. Teitä on vastassa kuljettaja/opas, ja hän vie teidät majoituspaikalle. Ilta on vapaata aikaa. Jos sää hieno, niin teidän kannattaa jo tässä vaiheessa käydä oppaanne kanssa Pöytävuorella. Köysiratamaksu on noin 20 €.


Majoitus: Romney Lodge 


10. päivä: Kapkaupunki


Aamulla klo 08.30 opas tulee majoituspaikalle ja lähdette kokopäiväretkelle Hyväntoivonniemelle.


Käytte samalla Boulders Beachin pingviinikortteerissa katsomassa afrikanpingviinejä tai aasipingviinejä, kuten suora käännös niiden nimestä kuuluu. Ilta on vapaata.


Hyväntoivonniemen retkellä saatte käsityksen Kapin alueen monipuolisesta luonnosta ja maisemista. Kokopäiväretkellä kierrätte 60 kilometrin pituisen niemen aina sen kuuluisaa kärkeä Cape Pointia myöten. Kuvankaunis reitti kulkee Atlantin valtameren rantaa pitkin. Kapin alueella vallitsee Välimeren ilmasto. Maisema on paikoin hyvinkin karua. Karuus kätkee kuitenkin yli 8500 kasvilajia, joista suurin osa on endeemisiä. Samoin kansallispuistossa on kotoperäisiä nisäkäslajeja.


Omakustanteisen lounaan jälkeen matka jatkuu Simon’s Townin kautta kohti pingviiniyhdyskuntaa. Rannalla pesii yli 2000 hassunkurista lintua. Palaatte takaisin myöhään iltapäivällä.


Majoitus: Romney Lodge

 

11. päivä: Kapkaupunki


Opas tulee hakemaan teidät majoituspaikalta n. klo 09.00 ja lähdette viinialueelle. Tutustutte eteläafrikkalaisiin viinitiloihin ja maistelette niiden tuotteita.


Eteläafrikkalaiset viinit tunnetaan ympäri maailmaa. Maassa valmistettu viiniä jo yli 300 vuotta. Parhaat rypäleet kypsyvät Stellenboschin, Fransschoekin ja Paarlin maisemallisesti kauneilla alueilla. Ilmasto ja maaperä ovat siellä ihanteellisia viiniköynnökselle. Vierailette muutamalla viinitilalla ja tutustutte tilojen tuotteisiin kellarikierroksella. Lounastauko on päivän aikana (omakustanteinen).


Majoitus: Romney Lodge


12. päivä: Kapkaupunki


Opas  antaa vinkkejä siitä, mitä voisitte tehdä vapaapäivänänne. Voitte käydä esim. Nelson Mandelan vankilasaarella, Robben Islandille. Toinen mahdollisuus on vierailu Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa. Kuljeskelu V&A Waterfront- alueella on aina hauskaa ja mielenkiintoista. Siellä on ravintoloita, kauppoja, musiikkia ja katutaiteilijoita. Auringonlaskun risteilyt ovat myös suosittuja.


Majoitus: Romney Lodge


13. päivä: Kapkaupunki


Vietätte vielä viimeisen kiinnostavan päivän ennen illan lentoa Suomeen. Laukut voitte säilyttää hotellissanne lähtöön asti. 


Katso matka kartalta >>

  • Text Hover